Ti se až do středy 16. květnaúčastní jednoho z kurzů, které organizuje Střední odborná škola a střední odborné učiliště (SOŠ a SOU) Šířava.

„Připravili jsme celkem 17 kurzů v oborech kuchař, číšník a cukrář, v nichž se postupně zdokonalí téměř tři sta učitelů z obou krajů,“ upřesnil ředitel SOŠ a SOU Šířava Oldřich Baďura.

Učitelé se školí ve zcela speciálních gastronomických oborech. Včera se například naučili porcovat a flambovat maso, ale v kurzech se učí třeba i zpracovávat dary moře, vykrajovat ozdoby ze zeleniny a ovoce či správným způsobem podávat víno u stolu hosta.

„Frekventanti získají nejen teoretické vědomosti, ale především je školíme v praxi. Na jednotlivé kurzy zveme největší specialisty v oborech, kteří tak mohou podat kvalití výklad i s praktickou ukázkou,“ dodal ředitel.