„To rozhodnutí zastupitelů bylo jednoznačné. Domluvili jsme se na vyhlášce, která zakazuje existenci veškerých hazardních zařízení v obci. Doposud jsme tady ale měli jen jeden takový přístroj v místním motorestu, využívali jej ale víceméně jen sociálně slabší občané. To hraní jim spíše ještě uškodilo," sdělil starosta Černotína Jiří Andrýs.

Právě motorest v Černotíně má v dohledné době projít rekonstrukcí a už v současnosti je uzavřený.

„Po rekonstrukci se má motorest znovu otevřít a pak opět pronajímat. Využili jsme tohoto mezidobí a obecně závaznou vyhláškou provozování hazardních her v Černotíně zakazujeme," dodal starosta, který pochybuje, že by loterijních her využívali i přespolní.

„To, že by k nám jezdili kvůli automatu lidé odjinud, bych vyloučil. Myslím, že jinde zájemci o tyto přístroje najdou lepší možnosti než u nás," uvedl. Místní zastupitele tak od přijetí vyhlášky neodradila ani částka, kterou provozovatel obci za hrací automat každoročně hradil.

„Nějaký příjem jsme z toho měli, ale dvanáct tisíc korun za jeden přístroj ročně není žádná vysoká suma," vysvětlil starosta Jiří Andrýs.

Na podzim 2011 přijaly obecně závaznou vyhlášku o regulaci hazardních her na celém území města také Hranice a staly se tak prvním městem v celém Olomouckém kraji. Podle tohoto dokumentu by všechny hrací přístroje měly z města zmizet do konce roku 2014.