“Město Hranice začalo Mobilní rozhlas využívat v souvislosti s koronavirovým nouzovým stavem pro potřeby krizové komunikace s obyvateli. V krátkém čase si aplikaci stáhlo 1 200 obyvatel Hranic,“ uvedl mluvčí města Hranice Petr Bakovský.

Radnice tak dává sbohem aplikacím Dej tip a Zlepši své město, ve kterých mohli občané upozorňovat na problémy a závady ve městě, a zároveň podávat návrhy na zlepšení.

Kapela Mig 21 s Jiřím Macháčkem
Pohodové léto v Hranicích zpestří Jiří Macháček a Jaroslav Dušek

Stejné možnosti by však měla nabídnout právě i aplikace Mobilní rozhlas.

„Umožňuje nejen upozorňovat na závady, nepořádek, černé skládky či poškozený veřejný majetek, ale také informovat v krizových situacích, upozorňovat na blokové čištění, odstávky, poruchy nebo výpadky energií,“ vyjmenoval dále mluvčí.

Aplikaci lze využít také k pořádání anket nebo uveřejňování pozvánek na kulturní a sportovní akce.

Informace se k občanům mohou dostat nejen pomocí aplikace v chytrém telefonu, ale i prostřednictvím e-mailu či SMS zpráv. Pro zrakově handicapované jsou pak k dispozici zprávy ve zvukové podobě. Registraci je možné vyplnit na mobilním telefonu, počítači i prostřednictvím tištěného formuláře.

„Já sama tuhle aplikaci nemám a asi si ji ani stahovat nebudu. Pro starší generace to ale může být fajn, ať třeba něco nepropásnou,“ řekla svůj názor sedmnáctiletá Klára. 

Stavba nového multifunkčního hřiště na Skleném kopci v Hranicích.
Na Skleném kopci vzniká nové multifunkční hřiště