Rozpočet schválili zastupitelé na prosincovém zasedání. Na provoz města poputuje necelých 260 milionů korun. Na investice by pak mělo jít včetně dotací něco přes 113 milionů.

„V příštím roce budou zásadními investicemi například výsadba zeleně v rozsahu šesti až osmi milionů, nebo nové chodníky za dvanáct až patnáct milionů,“ prozradil starosta města Hranice Jiří Kudláček.

Zdaleka se však nejedná o jediné větší projekty.

„Budeme opět revitalizovat jedno ze sídlišť, tentokrát půjde o druhou etapu na Struhlovsku. Zaměříme se na povrchy cest, například v ulici Teplické. Máme vyčleněny také finance na cyklostezku mezi Hranicemi a Ústím,“ pokračoval starosta.

Vodáci si dali dostaveníčko v loděnici. Při vánočním běhu
Vodáci si dali dostaveníčko v loděnici. Při vánočním běhu

I na protipovodňová opaření či hřbitovní zeď

Radnice nezapomněla ani na prostředky na plánovaná protipovodňová opatření.

Vedle nových projektů se ale bude pokračovat také v akcích, které již byly zahájeny letos. Jedná se například o opravu hřbitovní zdi.

Peníze směřující na investice se dají podle starosty rozdělit do několika oblastí.

„Část jde do projektů čili do přípravy budoucí práce, část jde do oprav, část jsou rezervy a pak jsou to samotné rozvojové investice,“ vysvětlil Jiří Kudláček.

Ke schváleným investičním akcím přibydou na začátku příštího roku další. Ty budou pokryty z peněz, které nebyly profinancovány v letošním roce.

„Máme připraveny také doplňkové akce. V této chvíli ale musíme počkat na výsledek hospodaření za rok 2017, ten budeme znát až v lednu. Nyní ale předpokládáme, že budeme mít z k dispozici dalších patnáct milionů,“ nastínil starosta. 

Autor: David Král

Dvanáct nových vozů Tatra-815 8x8 PRAM. převzal 71. mechanizovaný prapor v Hranicích
Vojenský prapor v Hranicích se pyšní novými tatrovkami