Ilustrační foto
Stavba obchvatu Hranic musí začít, dokud budou evropské peníze

Přispělo město

„Vyjelo se ve čtvrtek, a protože cesta trvá osmnáct hodin, byl objednaný malý autobus, do kterého muzikanti naskládali svoji techniku. Jelo sedm členů kapely a za město jela Jana Černá a za komisi zahraniční spolupráce jsem jela já,“ sdělila hranická zastupitelka Lenka Kopřivová.

Reprezentace Hranic

Celý zájezd nebyl jen o samotném vystoupení hranické kapely Hra’n’ice. Cílem bylo také zpropagovat samotné město a ukázat v zahraničí, že i v Hranicích jsou věci, které stojí za to navštívit. 

„Skupina pro zahraniční spolupráci tam měla stánek, kde se propagovalo město Hranice – veškeré památky, cyklostezky a akce, které tady máme,“ řekla o propagaci Hranic zastupitelka.

Mladá kapela se zase zhostila svého úkolu s grácií a přinesla na pódium profesionální vystoupení, které město jistě nezahanbilo. Podle Lenky Kopřivové se město Hranice nemá za co stydět a může konkurovat i profesionálním kapelám.

Mladá dobrovolná hasička Adriana Janíčková se podívala na několik mistrovství světa. Nyní pojede i do tureckého Izmiru.
Mladá hasička z Partutovic míří na světový šampionát v Turecku

Vánoční strom pro Nizozemsko

„Starosta Leidschendam-Voorburku přijede do Hranic v říjnu  na Koncert přátelství, kde vystoupí komorní soubory z Hranic a Konstancin-Jeziorny z Polska. Jedním z témat bude i vánoční strom z Hranic. Je to letitá tradice, kdy má Voorburk na svém náměstí strom z Hranic. Spolupráce s partnerskými městy  je o setkávání a navazování přátelských vztahů a hlavně získávání zkušeností a motivace pro ty mladé,“ uzavřela Lenka Kopřivová.