Hranický Domeček v průběhu pracovního týdne připravil pro děti řadu pestrých aktivit.

Letos do příměstské organizace však příliš školáků nezavítalo. Částečně za to mohou i tradiční sezonní onemocnění.

„Dětí tentokrát máme poměrně málo. I v průběhu tábora nám některé děti odpadly, protože jim nebylo dobře, měly například horečku," řekla Petra Malíková, pedagogická pracovnice a vedoucí druhého oddělení v DDM.

Skupinka se ve středu odpoledne intenzivně věnovala výtvarné technice enkaustika, kterou se tentýž den inspirovala v hranické galerii M+M. Právě tam totiž probíhá výstava, která se na tuto techniku zaměřuje.

„Děti tak nejprve zjistily, co s tím lze všechno dělat a teď si zkouší vytvářet různé obrázky, které si zarámují a pak odnesou domů. Stejně jako vyrobené záložky a okrasné papíry," doplnila Petra Malíková.

Rodiče své ratolesti mohli přihlásit na jarní příměstský tábor buď na celý týden, nebo jen na některé dny. Ke konci týdne se kolektiv zpravidla zužuje. „Rodiče si možná ke konci týdne už dokážou zajistit nějaké hlídání nebo mají náhradní program," vysvětluje pracovnice Domečku.

Už před zahájením tábora byl daný program také na čtvrtek, kdy probíhá tradiční lesní pedagogika. Skupina se také vypraví ven a užije si na bobech tradiční zimní počasí.