Samotná hala vyšla na zhruba 38 milionů korun včetně demolice staré tělocvičny.

„Spolu s dalšími venkovními úpravami, parkovištěm, koridorem ke škole, technickým zabezpečením a sportovním zařízením náklady činí cca 46 milionu korun. Městysi Hustopeče nad Bečvou velmi pomohly dotace ve výši 11,5 milionu korun od Olomouckého kraje,“ informovala starostka Hustopeč nad Bečvou Júlia Vozáková

Hustopečské dny - kankán v podání místních zastupitelů.
Desmond i Kateřina Brožová zazáří na Hustopečských dnech

Podle jejích slov bude víceúčelová sportovní hala sloužit v dopoledních hodinách žákům ze základní a mateřské školy, v odpoledním čase a pozdních večerech pak veřejnosti pro tréninky nebo rekreační sport.

„Vnitřní plocha haly je čtyřicet krát dvacet jedna metrů. S polyuretanovým povrchem a odpruženým dřevěným roštem bude využitelná pro různé druhy sportů, jako je například malá kopaná, florbal, basketbal, tenis, volejbal, badminton nebo házená,“ doplnila starostka.

Zázemí haly nabízí čtyři šatny - jak pro ženy, tak pro muže, se samostatnými sprchami a toaletami. Také je zde zázemí pro tělesně postižené, nářaďovny a jedna šatna je určena rozhodčím. Nad sociálním zařízením je umístěná tribuna, která má kapacitu pro zhruba 150 diváků.

„Hlavním podnětem pro stavbu haly, kromě nespočetných žádostí občanů, byla potřeba základní školy. Stará tělocvična z roku 1952 byla již v dezolátním stavu a nesplňovala základní hygienické normy. Z tohoto důvodu byla provedena demolice a na jejím místě vyrostla nová sportovní hala. Je to velký a výrazný počin nejen pro školu, ale i pro celé Hustopeče nad Bečvou a okolní obce,“ zdůraznila Júlia Vozáková.

Vsetínská firma, která vyhrála výběrové řízení, začala stavět v březnu 2017. Stavbu předala po prodloužených dodatcích kvůli změně střešní konstrukce až v druhé polovině května 2018, pak přišly na řadu dodělávky. (red)

Infocentrum o Hranické propasti
14 000 návštěvníků! Tolik jich už zavítalo do infocentra o Hranické propasti