Důvodem jsou stavební práce na silnici mezi Olšovcem a Partutovicemi, která prochází rekonstrukcí.

Přestože lidé nyní z Partutovic jezdí do Hranic oklikou přes Potštát a trasa je výrazně delší než obvykle, uzavírku silnice berou smířlivě.

„To se musí vydržet, hlavně aby byla cesta dobře spravená," okomentoval situaci například pan Bedřich z Partutovic.

Sám při cestě do Hranic raději volí trasu přes Potštát, nikoliv přes bližší Střítež nad Ludinou.

„Přes Střítež by trasa byla samozřejmě kratší, ale já bych to tam radši neriskoval. Ta cesta je tam hodně špatná a muselo by se jet dost pomalu. Na Potštát se sice jede déle, ale cesta je zase bezpečnější," dodává.

Spojnice Partutovic a Olšovce je pro osobní auta uzavřená už od začátku minulého týdne, autobusy však silnicí třetí třídy 44014 nesmí projíždět až uplynulého úterý.

Otevřou po 23. srpnu

Cestující si tak musí dávat bedlivý pozor na upravený jízdní řád. Autobusy mezi Hranicemi a Spálovem totiž v úseku Olšovce a Partutovic jezdí rovněž přes Potštát. Počítat se tak musí i se zpožděním.

„Zrovna má přijet dcera z Olomouce, tak se dívám, jak ty autobusy pojedou, musím jí to oznámit předem," uvedl jeden z dotázaných obyvatel. Ani on ale nemá s uzavírkou cesty na Olšovec větší problém.

„Vím, že ta cesta byla hodně rozbitá. Hlavní je, aby se to pořádně spravilo a aby ta práce byla poznat. Ty tři týdny objížďky nějak vydržíme. Já raději pojedu do Hranic o čtvrt hodiny déle, než abych si poničil auto po cestě na Střítež," podotkl s tím, že podobně berou týdny komplikací i ostatní lidé v obci.

Podle informací Správy silnic Olomouckého kraje, která stavbu provádí, bude silnice pro osobní auta i autobusy opět otevřená po 23. srpnu.

„Silnice mezi obcemi celkem měří asi čtyři kilometry, opravuje se ale jen úsek, který je zhruba jeden a půl kilometru dlouhý," podotkla k pracím Martina Vybíralová z cestmistrovství Hranice.