„To letošní číslo nás velice těší. Pravděpodobně za to může příznivé počasí, které bylo návštěvníkům v březnu velice nakloněno," sdělila vedoucí správy ZAJ Barbora Šimečková.

Správci podzemního systému připravují také na letošek řadu akcí, i když ve srovnání s loňským, jubilejním rokem jejich četnost trošku klesne.

„Určitě ale opět proběhne výstava současného výtvarného umění v Mramorové síni. Je to už taková tradice, která u nás trvá přes třicet let. Jsme tím unikátní, žádné jiné jeskyně v Evropě takové výstavy současného výtvarného umění nedělají," zmínila Barbora Šimečková.

Umělecká expozice startuje vždy v letních měsících. Tentokrát půjde o kolektivní výstavu, která bude zahájena v červenci a potrvá do konce měsíce října.

Na návštěvníky jeskyní čeká také pár samostatných koncertů, zájemci si ale místa musejí předem rezervovat. Do Mramorové síně, která bude dějištěm hudebních představení, se totiž vejde jen omezený počet posluchačů.

„Novinkou letošní sezony je také platební terminál, díky kterému zde lidé mohou zaplatit i kartou. Po něčem takovém se veřejnost dlouho ptala a absenci terminálu podle mě oprávněně kritizovala. Terminálu využívá nejen mladá generace, ale také důchodci. Je to užitečné i proto, že v celých lázních není jediný bankomat," doplnila vedoucí ZAJ Barbora Šimečková.