Galerii M+M čeká vernisáž i karneval

Hranice – Výstava Suchá vazba Jarmily Hudečkové, Quilling Zuzky Ledvoňové a Enkaustika Ivany Holcové a Ludmily Šlosarové se otevře v Galerii M+M v pátek 13. ledna. Vernisáž začne se v 17 hodin. Dětský karneval se v galerii chystá na sobotu 21. ledna od 14 hodin. Těšit se můžete na taneční show s panem Tumpachem a předtančení A-klubu. V zahradní galerii jsou až do dubna k vidění díla Milana Sanetříka, Vojtěcha Šimona, Josefa Urbana, Josefa Musila, Pavla Jakubka a Terezy Špundové.Galerie na Jurikově ulici je otevřena od středy do neděle v době od 13 do 18 hodin. (red)

Klapeto zazpívá U Žida své písničky

Bělotín – Milovníci staropražských písniček a českých a moravských lidovek si mohou ve svém kalendáři zatrhnout páteční datum 13. ledna. V tento den vystoupí v motorestu U Žida v Bělotíně od 20 hodin hranická skupina Klapeto. (jen)

Zámeckou dvoranu ozdobí stromy

Hranice – Fotky dvanácti finalistů celostátní ankety Strom roku 2011, kterou pořádá Nadace Partnerství, ozdobí od soboty 14. ledna dvoranu hranického zámku. Mezi vystavenými fotografiemi nebude chybět ani alej ze Skaličky, která v anketě Strom roku 2011získala prvenství. Dvanáct stromů a skupin stromů z devíti krajů bude na dvoraně k vidění až do 24. ledna. (mat)

Drahotušský kostel bude hostit výstavu Betlémků

Drahotuše – V drahotušském kostele se v neděli 15. ledna uskuteční výstavka malých, větších, dřevěných, papírových, háčkovaných či perníkových, kupovaných nebo i doma vyráběných a různých jiných Betlémků. Podělte se s námi o krásu toho vašeho domácího Betlému (označeného jménem zapůjčující rodiny). Přineste je prosím do kostela nebo na faru. Kostel v Drahotuších bude z důvodu této výstavy otevřený 15. ledna i odpoledne od 15 do 16 hodin. (JV)

Zámecký klub Hranice

Latino Party – Zámecký klub – v pátek 13. ledna ve 20 hodin. Druhý večer plný tance! Přijďte se pobavit a zatančit si salsu, Cha-chu, bachantu, sambu, rumbu, merengue, jive a další latinsko-americké tance.
Koncert – Kruh přátel hudby – Koncertní sál – v úterý 17. ledna v 18 hodin. Vystoupí Irvin Venyš – klarinet a Martin Kasík – klavír
Benefiční vystoupení – Alinga Mansaka Etu (Kongo) – Zámecký klub – v pátek 20. ledna od 19 hodin. Taneční skupina se orientuje na tradiční tanec inspirovaný různorodostí četných etnik v Kongu.
DAFFY DUCK FEST n.5 – Zámecký klub – v sobotu 21. ledna v 19.30 hodin. Vystoupí Malignant Tumour (crust/rock´n´roll Ostrava), Fatality (death metal Brno) a Dissolution (death metal Olomouc).

LÁZNĚ Teplice nad Bečvou

Taneční večer – hraje Duo Andy – v sobotu 14. ledna v 19 hodin v kavárně sanatoria Moravan.
Koncert Nestárnoucí dueta českých hvězd – v úterý 17. ledna v 19.30 hodin. V hudebně zábavném programu RK Bandu zazní písně interpretů Y. Simonové a M. Chladila, H. Vondráčkové a J. Korna, H. Zagorové a P. Rezka a dalších v sále sanatoria Bečva. Premiéra v lázních.
Přednáška – prim. MUDr. Jiří Leisser: Srdeční a cévní nemoci, jejich prevence – ve čtvrtek 19. ledna v 15.15 hodin v sále sanatoria Bečva.
Taneční večer – hraje Vladimír Volek – v sobotu 21. ledna v 19 hodin v kavárně sanatoria Moravan.

CO SE CHYSTÁ

V Divadle Stará střelnice bude pantomima

Hranice – Na pantomimické představení s názvem Tehdy odpoledne pršelo můžete zavítat do hranického Divadla Stará střelnice v neděli 22. ledna od 17 hodin. V příběhu o ženě, která vzpomíná na pět mužů, kteří ji významně v životě ovlivnili, se představí Václav Dostál a Jana Ungrová. Pětačtyřiceti­minutové představení doprovodí hudba Scotta Joplina a Artie Matthewse.

Odpolední představení pro děti pohádky Aloise Mikulky Houpací pohádka proběhne v neděli 29. ledna od 15 hodin v Divadle Stará střelnice v podání divadelního souboru Štěk & spol. Vstupné je 50 korun.

Vstupenky jsou k mání v restauraci Stará střelnice, nebo si je můžete rezervovat také na telefonním čísle 581 602 187. (red)