PLESY NA HRANICKU

HRANICE

Společenský večírek Základní školy 1. máje v Hranicích se uskuteční v pátek 2. března v 19.30 hodin v Zrcadlovém sále hranických kasáren. K tanci a poslechu bude hrát hudební skupina RK Band Radka Kňury. Předprodej vstupenek je v kanceláři školy na tel. čísle 581 675 411. Srdečně zve Klub rodičů.

Již 3. Ples Divadla Stará střelnice se uskuteční v pátek 2. března od 19.30 hod v prostorách Staré střelnice v Hranicích. Vstupenky a rezervace míst v restauraci nebo na tel. 581 602 187.

ÚSTÍ

Na V. sokolský ples můžete zavítat v pátek 9. března ve 20 hodin do sálu ústeckého kulturního domu. K tanci a poslechu hraje skupina Kalej. V průběhu večera vystoupí domácí kapela 72 procent. Lístky jsou také v předprodeji od 5. března na místním úřadě.

DALŠÍ AKCE

Hranice

Na koncert violisty, posluchače AMU Praha Petra Šušlíka s klavírním doprovodem Václava Máchy můžete zavítat v pátek 2. března do koncertního sálu v Zámecké ulici. Začátek koncertu je v 18 hodin.

Zámecký klub

Jiný Level a hosté – v sobotu 3. března ve 20 hodin v Zámeckém klubu. Skupina z hranického regionu poprvé v Zámeckém klubu.

Bulat Okudžava – ve středu 7. března v 19 hodin v Zámeckém klubu. Letos tomu je 15 let, co umřel Bulat Okudžava. Vzhledem k tomu, že to byl fantastický člověk i muzikant, Jiří Vondrák připravil pořad na jeho počest a o něm: Okudžava – minus patnáct let. Pořad obsahuje koncert – Vondrák zpívá Okudžavu spolu s Vítkem Šujanem, projekci filmu, výstavu knih, plakátů, fotek, LP, CD a prodej CD.

Kecárna  – ve čtvrtek 8. března od 17 do 21 hodin v Zámeckém klubu.

Koncert slovenské skupiny Peha – v sobotu 10. března ve 20 hodin v Zámeckém klubu. Velký návrat slovenské populární skupiny! Už to jsou dlouhé tři roky, co známá kapela Peha vyprodávala všechny své koncerty. Muzikkanti se po usilovném hledání mohou pochlubit novou frontmankou: je jí teprve šestnáctiletá Romana Hlobeňová.

Hustopeče nad Bečvou

S úspěšnou komedií „ Nebe na zemi “ vystoupí v Hustopečích nad Bečvou dobrovolní herci z divadelního souboru Tyl Drahotuše. Komedie z tvůrčí dílny Jiřího Voskovce a Jana Wericha se uskuteční v nově zrekonstruovaném velkém sále v pátek 2. března od 19 hodin. Srdečně zvou členové Kulturního a sportovního výboru zastupitelstva Městyse Hustopeče nad Bečvou.

Skalička

Včelaři základní organizace Skalička spolu s okresní organizací Českého svazu včelařů Přerov zvou včelaře a příznivce včelařství na přednášku, která se uskuteční v sobotu 3. března od 16.30 do cca 19.30 hodin v budově kulturního domu v Rouském. Na téma Racionalizace v chovu včel (včelaření v Kalifornii) bude přednášet Pavel Konečný. Přednášející je praktický včelař, který působil na včelí farmě v Kalifornii, kde se specializovali na chov včelích matek s roční produkcí cca 20 000 matek.

Jindřichov

Na divadelní představení komedie autorů Voskovce a Wericha Nebe na zemi v podání ochotnického spolku Tyl Drahotuše můžete zavítat v neděli 4. března od 16 hodin do místního sálu.

Lázně Teplice nad Bečvou

Taneční večer – hraje Duo Andy  – v sobotu 3. března v 19 hodin v kavárně Moravanu.

Večer s harmonikou  – pořad oblíbených lidových písniček v podání Dua Foltýnek – v úterý 6. března v 19.30 hodin v sále sanatoria Bečva.

Taneční večer  – hraje Radek – ve čtvrtek 8. března v 19.30 hodin v sále sanatoria Bečva.

Taneční večer – hraje Duo Express – v sobotu 10. března v 19 hodin v kavárně sanatoria Moravan.

CO SE CHYSTÁ?

Hranice

Na oslavu Mezinárodního dne žen můžete zavítat v pátek 9. března od 16 hodin do kongresového sálu hotelu Centrum. Těšit se můžete na kulturní vystoupení a hudbu k tanci i poslechu.

Sokolovna Hranice

Společný koncert Jana a Františka Nedvědů v proběhne v pátek 9. března od 19 hodin hranické Sokolovně. Vstupenky jsou v předprodeji v prodejně mobilních telefonů v Obchodním domě Koloseum.

Divadlo Stará střelnice

Koncert skupiny Midi Lidi proběhne ve čtvrtek 8. března od 20 hodin v Divadle Stará střelnice. Skupina s hranickými kořeny poprvé v Hranicích, hrají a zpívají: Petr Marek & Prokop Holoubek & Tomino Kelar.

Svou vlastní dramatizaci sci-fi povídky Daniela Keyese Růže pro Algernon zahraje v sobotu 10. března v 19 hodin v Divadle Stará střelnice hranické divadlo Štěk & spol.

Dobrodružství piráta Kolíska je název odpoledního divadelního představení pro děti na motivy knížky Václava Čtvrtka, na které můžete zavítat v neděli 11. března v 15 hodin. Pohádku pro děti zahraje Loutkové divadlo Polárka Brno. Předprodej vstupenek je v restauraci Stará střelnice, tel. 581 602 187, nebo v prodejně Vodafone na Masarykově náměstí.

Mateřské centrum Dráček

Beseda na téma zápisy do MŠ se koná v úterý 6. března od 10 hodin. Na besedě se dozvíte, jaké sociální a motorické dovednosti by mělo dítě umět před nástupem do školky, jaké nároky budou na dítě i rodiče kladeny, praktické informace o zápisu i průběhu docházky.

Jarní burzu chystá Dráček od pátku 16. do pátku 23. března v prostorách pekla hranické Sokolovny. Příjem věcí je v pátek 16. března od 14 do 18 hodin a v sobotu 17. března od 9 do 12 hodin. Prodej bude probíhat v pondělí 19. a vúterý 20. března od 8.30 do 18 hodin. Vrácení neprodaných věcí bude ve čtvrtek 22. března od 14 do 18 hodin a v pátek 23. března od 8.30 do 12 hodin. Nevyzvednuté věci se odevzdají do charitního šatníku.

DDm Hranice, Galašova ulice

Šperk z fima – ve čtvrtek 8. března od 16 hodin.

6. ročník plaveckých závodů pro žáky ZŠ a SŠ Mokrá štafeta  – v úterý 13. března od 10 hodin na Plovárně.

Šité jarní dekorace – ve čtvrtek 15. března 17 hodin.

Kelč

Benefiční koncert k 10. výročí založení Denního stacionáře Anděl Kelč proběhne v sobotu 10. března v 16 hodin v Kulturním domě v Kelči. Vystoupí Stanislav Hložek, Jazzušák Valašské Meziříčí, Schola Kelč, Hudecká muzika lidové písně, Viola Alena Muščíková, ABBA revival a další.