Jaká je tedy budoucnost kdysi armádní plochy a budov, které dlouhodobě chátrají a do značné míry hyzdí město? To v současnosti asi neví nejen radnice. Starostka města totiž tvrdí, že o tom nemá jasno ani současný majitel.

„Nemůžu říci, že tam vyroste to nebo ono. Z posledního jednání se zástupcem vlastníka vyplývá, že ani majitelé v podstatě pořádně nevědí, co by s tím areálem jako takovým chtěli udělat," sdělila na říjnovém zastupitelstvu hranická starostka Radka Ondriášová.

Poslední jednání mezi vedením města a zástupci majitele je už asi čtvrt roku staré. Přestože tehdy jednatel společnosti sliboval v dohledné době další schůze, obě strany se od té doby už nesešly.

„Od začátku léta k dalšímu setkání nedošlo. Vypadá to, že iniciativa k dalšímu jednání bude muset vzejít opět ze strany města," potvrdila místostarostka Hranic Pavla Tvrdoňová, která se posledního setkání s představiteli firmy Gennanio rovněž účastnila.

Z dřívějšího vyjádření jednatele společnosti Michala Koudelky vyplývá, že ochota podniku podílet se na rozvoji areálu i s radnicí trvá.

„Jedná se totiž o velký zásah v intravilánu města, takže proti záměru radnice bychom v žádném případě nešli," řekl dříve jednatel Michal Koudelka. To potvrdil také nyní, o konkrétních plánech se však spekulovat nechtěl.

„A město nějaké konkrétní plány má? Předložilo sice studii s určitými návrhy, ale podle ní by ekonomické náklady přesahovaly jednu miliardu korun," naznačil, že s úvahami radnice se zatím příliš neztotožňuje.

V areálu doposud probíhaly spíše jen udržovací práce, úpravy veřejných ploch, aby areál vyloženě nezarůstal. Vlastník se v minulosti snažil zabezpečit prostor proti nájezdům zlodějů či bezdomovců. Vše ale nasvědčuje tomu, že současná podoba objektů se hned tak měnit nebude.