Stěžejním bodem programu bude autogramiáda a beseda ke knize Ve stínech za zrcadlem aneb Život s psychózou, která se skládá z osobních zkušeností.

„Chceme pomoci zejména rodičům a blízkým lidí se závažným duševním onemocněním porozumět nemoci, její léčbě a rehabilitaci. Také dát příležitost k získání a sdílení potřebných informací i zkušeností a vytvořit tak podmínky pro ozdravení celé rodiny nemocného," vysvětlila záměr události Marie Jemelková, vedoucí střediska knihovna Městských kulturních zařízení v Hranicích.

Beseda se koná v pondělí 5. října od 17 hodin ve studovně městské knihovny. Ještě lepší pohodu zajistí drobné občerstvení.

Nudit se nebudou ani děti. V pondělí 5. a ve čtvrtek 8. října se můžou zdarma podívat na vyhlídkovou věž radnice, kde je bude očekávat pohádková bytost z dětské knížky.

„Děti si mohou kromě krásné vyhlídky s knižním hrdinou popovídat a dokonce dostanou drobnou sladkou odměnu," láká nejmenší Jemelková.

Tato nabídka platí ve zmíněné dny od 14 do 16 hodin. Pro plynulý průběh by bylo dobré se předem nahlásit u paní knihovnice v dětském oddělení. Rodiče mladších děti jsou vítáni. 

Autorka: Veronika Hlavinková