Informovala o tom Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje.

Za posledních 24 hodin se zvýšil počet potvrzených případů o 40 – ve středu večer jich Krajská hygienická stanice evidovala 309.

Nejvíce pozitivně testovaných je v okrese Olomouc, a to 289. Prostějov hlásí 33 a Šumpersko 16 případů. Přerovsko devět. Na Jesenicku byli pozitivně testováni dva lidé.

Mezi nakaženými je více mužů – 196.

Rychlotesty na Covid-19. Ilustrační foto
Hromadné testy v Litovli? Zatím jen příprava

Největší nárůst v Olomouci a okolí

V kraji bylo do čtvrtečního večera podle informací olomouckého hejtmanství testováno 2513 osob. Denní nárůst vyšetřených činí 219.

Největší nárůst pozitivně testovaných je evidován v Olomouci a okolí, kde je 144 případů - ve středu večer to bylo 116. Litovel je na 98, proti středečním 92 nakaženým. Uničovsko hlásí nárůst o dva na 45.

Následuje Prostějov, kde zůstává 32 pozitivně diagnostikovaných. Přerov má 9 stále případů, v Šumperku se počet zvedl z 9 na 13.

Po dvou pozitivních evidují laboratoře v Hranicích, Jeseníku a Šternberku. Mohelnice a Zábřeh hlásí jednoho potvrzeného s onemocněním Covid-19. Na nule jsou Lipník nad Bečvou a Konicko.

17 lidí v nemocnici

V prostějovské nemocnici leží stále sedmnáct pacientů s koronavirem. Oproti čtvrtku, byl ale v pátek 3. dubna jeden z nich přeložen na ARO Nemocnice Prostějov.

"Aktuálně je v Nemocnici Prostějov hospitalizováno sedmnáct pacientů s potvrzeným onemocněním Covid-19. Patnáct jich je hospitalizováno na infekčním oddělení, dva ve vážném stavu na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Jejich zdravotní stav brzké propuštění do domácí péče prozatím nedovoluje," informovala mluvčí nemocnice Radka Miloševská. 

Nakupování v čase koronaviru. Ilustrační foto
Pokladní sedí v první linii, řetězce je ocení bonusy k výplatě
Online reportáž