Od čtvrtka tak na komunikaci probíhají práce, na jejímž konci by řidiči podle plánů měli parkovat komfortněji.

Po ukončení akce by se zásobovacím vozidlům měl manévrovací prostor zvětšit o čtyři metry směrem k vedlejší zeleni.

„Vjezd pro vozidla byl úzký, dostali jsme proto zadání ho rozšířit. Cílem je zlepšit obslužnost a vlastně i bezpečnost veřejnosti. Auta by teď neměla projíždět jen metr od zastávky,“ uvedl stavbyvedoucí projektu Radomír Vodák s tím, že ohrazení mezi vjezdem a zelení se posune o čtyři metry.

Po víkendu má být hotovo

S pozemními úpravami se začalo ve čtvrtek. Podle Radomíra Vodáka budou zaměstnanci přerovské stavební firmy na vymezeném prostoru působit do začátku příštího týdne, a to přesto, že přes víkend se pracovat nebude.

„V pondělí nebo v úterý budou práce hotové. Prostor zabetonujeme, zároveň ale musíme dva tři dny počkat, až beton ztvrdne,“ doplnil stavební mistr Radomír Vodák s tím, že se jedná o nejjednodušší a nejschůdnější způsob, který situaci částečně usnadní.

S umístěním zastávky ani se současným řešením situace však nesouhlasí majitel objektu soběchlebské pekárny Všebor Dőmisch.

„Pořád je to stejné, k žádnému zlepšení nedošlo. Všechny sousední domy mají do dvorních traktů vybudovaný vjezd, jen mně ho po položení zámecké dlažby sebrali,“ uvedl vlastník objektu, který je přesvědčen o tom, že trable řidičů budou přetrvávat i nadále.

„Tento krok náš problém neřeší. Auto například s moukou musí stále najíždět tak, jak najíždělo doposud. Prostě se tam nevytočí. Ohledně problému jsem psal kdekomu z městského úřadu, ale všichni se k tomu otáčejí zády,“ dodal Všebor Dőmisch.

Příjezd komplikuje i ostrůvek

Opačného názoru je vedoucí hranického odboru dopravy Zdeněk Kolomazník.

„My jsme panu Dőmischovi mnohokrát slušně odpověděli. Dospěli jsme ale k názoru, že v místě, kde on požaduje zřízení sjezdu, to s technických důvodů není možné. To je vše,“ řekl k tématu šéf dopravního sektoru v Hranicích. Ten se také vyjádřil k právě probíhajícím pracím.

„Rozšiřování vjezdu je svým způsobem druhotná záležitost. Byla vlastně dohodnuta už při dobudování zastávky. Tehdy jsme se domluvili, že v jarních měsících letošního roku tam usekneme kousek rožku, aby byl nájezd vozidel komfortnější. V konečném důsledku se ale jedná o vedlejší hospodu než objekt pana Dőmische. S ním to nemá nic společného,“ dodal Zdeněk Kolomazník.

Majitel domu, který si nyní pronajímá pekárna, už dříve vyjádřil s výstavbou a podobnou zastávky nespokojenost. Podle něj se především měla přemístit před školu 1. máje, kde už v minulosti stávala.

Kapacitně prý navíc neodpovídá počtu osob, které na svůj autobus u bývalé pošty čekají. Na vině je podle jeho slov projektant, který si okolnosti místa včetně počtu přijíždějících dodávek nezjistil předem. Jak dále dodal, příjezd před pekárnu řidičům komplikuje také vybudovaný ostrůvek, který prý brání ideálnímu nadjetí vozidla.

SOUVISEJÍCÍ: Hranická pekárna má problém. Kvůli zastávce téměř přišla o přísun mouky