Minulý týden například znovu zahájili provoz v dětské léčebně Radost, která poskytuje péči dětem od tří let až do dospělosti.

„Léčíme zde již tradičně a dlouhodobě děti s nemocemi oběhového ústrojí, hlavně vrozené a získané vady srdce a velkých cév po operacích, ale také revmatická a kolagenní onemocnění s postiženími oběhového aparátu. Nově léčíme i stavy po úrazech a ortopedických operacích, stavy s poruchou pohybových funkcí, ale i nemoci týkající se postižení páteře," přiblížila jen některé procedury dětská lékařka lázeňského domu Radost Marie Nováčková.

Už několik let se do tohoto lázeňského domu chodí léčit také děti trpící obezitou.

„Obezita se stává závažným chronickým onemocněním a ohrožuje dítě metabolickými změnami, které způsobují kardiovaskulární postižení, zvýšení krevního tlaku, ale také nemoci pohybového aparátu a v neposlední řadě postihuje i psychiku," vysvětila dále lékařka.

Podle jejích slov může být obezita, která není léčená už v dětství, významným rizikem pro budoucnost dítěte. Jednak z hlediska komfortu, ale také z hlediska kvality a délky života.

Většina procedur se pacientům poskytuje přímo v léčebně. V lázeňském domě ale fungují i prostory pro výuku – škola, školka i družina. Pro děti se mimo to organizují i volnočasové aktivity.