Každý rok se koupaliště otevírá první červnový den.

„Prvních pětašedesát otužilců dorazilo až 3. června. Hlavní červnový „nápor" přišel až 6. a 7. června, kdy se tu za oba dny vystřídalo přes dvanáct set návštěvníků," sdělila vedoucí Plovárny Hranice Iva Macurová.

Nejvyšší návštěvností se Plovárna může pochlubit 5. července, kdy přišlo 1438 plavců.

„Když si to vezmu, tak pouze za červenec dorazilo dvanáct a půl tisíce lidí. A porovnám-li statistiku s minulým rokem, tak za celou loňskou sezonu přišlo tolik lidí, kolik letos jen v srpnu," podotkla dále vedoucí.

„V číslech to znamená, že v roce 2013 navštívilo letní koupaliště 23 734 lidí, rok na to pouze 13 151 a letošek se pyšní největší návštěvností, dohromady to dělá 28 821 návštěvníků, za což určitě může i příznivé počasí," pověděla dále Iva Macurová s tím, že sezona byla opravdu velmi zdařilá.

„Vůbec bychom se nezlobili, kdyby tento stav vydržel, nebo se počet koupacích dnů ještě navýšil. Musím uznat, že to byla i perná zátěž pro personál Plovárny, který si opravdu zaslouží pochvalu," vyjádřila své spokojení.

Už nyní se pravidelní návštěvníci letního koupaliště mají na co těšit..

„Pro příští rok bychom chtěli opravit dlažbu kolem dvou nejvíce namáhaných brodítek včetně odvodnění, v plánu je i nové oplocení areálu, nákup informačních hodin a možná i nákup většího počtu lehátek. Plán oprav se teprve bude schvalovat, takže uvidíme kolik finančních prostředků bude na tyto opravy a nákupy uvolněno," uzavřela vedoucí Plovárny Hranice Iva Macurová.