Podle místních už se stalo tradicí, že obě vesnice - na Moravě i v Čechách - navzájem navštěvují své akce. 

Na vodění medvěda tedy nesměli chybět ani Černotínští z opačného konce republiky. 

„Přátelství mezi oběma obcemi, které se jmenují shodně, se datuje už od roku 1997, kdy nás postihly katastrofální záplavy. Tehdy nám přispěli z Čech finanční částkou na obnovu po povodních. Netrvalo dlouho a velká voda vtrhla pro změnu do Čech. Od té doby se naši hasiči začali pravidelně navštěvovat,“ přiblížil starosta krajské Vesnice roku Jiří Andrýs. 

Přátelství vytrvalo až do dnešních dní a Petr Staněk z Černotína na Plzeňsku, který se přijel na vodění medvěda podívat, prozrazuje, proč. „Černotíny jsou totiž jen dva v celé republice. Naše přátelství začalo při povodních, kdy jsme si posílali pomoc přes obecní úřady.

A z toho zůstaly ty party lidí, které se dodnes navštěvují. My pozveme je a oni zase nás, ať už jsou to hasičské soutěže nebo třeba vodění medvěda,“ poznamenal. 

Masopustní průvod neprošel v sobotu jen Černotínem, ale také částí Hluzov. Masky měly sraz v pravé poledne v místní hospodě, a poté prošly celou obcí.

Masopustní veselí rozjasnilo v sobotu ulice Přerova. V centru města, kterým procházel průvod masek, panovala skvělá nálada a lidé se dobře bavili.
Tanec s medvědem i smrtkou. Ulice Přerova ožily masopustem