„V centru Hranic se objevily vlajkovníky. Výzdoba státními vlajkami má připomenout obyvatelům města významnou událost v historii naší země a podpořit národní hrdost, stejně jako další akce, které se v měsíci říjnu ve městě konají,“ uvedla Městská kulturní zařízení na svých webových stránkách na konci minulého pracovního týdne.

Po víkendu však na stromech nezůstala vlajek ani polovina. Pravděpodobně se tak staly kořistí podnapilých hostů podniků na náměstí.

„Co na to říct, je to pobuřující. Mrzí mě, že lidé nedokáží ocenit práci druhých. Zároveň si myslím, že lidé, kteří ty vlaječky sundali, vlastně ani nevěděli, proč tam jsou,“ odsoudil počínání některých spoluobčanů kolemjdoucí Jaromír Hynčica.

„Jedná se v podstatě o test slušnosti. Toho jak si lidé váží práce, kterou pro ně děláme a kterou jim chceme zpříjemnit život ve městě,“ okomentovala celou záležitost ředitelka Městských kulturních zařízení Naďa Jandová.

Další vlaječky již MKZ na náměstí dávat neplánují.

„Nové vlaječky už umisťovat na stromy nebudeme, zůstane to tak, jak to je,“ dodala Naďa Jandová.

S něčím podobným se podle jejích slov nesetkáváme v Hranicích poprvé.

„Je to zkrátka odraz společnosti. Stejná situace se každoročně opakuje i u vánočních stromků v podloubí,“ zakončila ředitelka MKZ.

Příkladů je ale více. Kvůli nedisciplinovanosti některých obyvatel musel být v minulosti v Hranicích ukončen třeba projekt veřejného piana. 

Na Starou střelnici přilákal Tomík na cestách více než 250 lidí.
Tomík na cestách zaplnil Divadlo Stará střelnice. Nechyběl ani tuktuk
Hranická knihovna po rekonstrukci
Knihovna v Hranicích otevřela po tříměsíční rekonstrukci