Ten byl založen před čtyřmi lety dvěma majiteli, kteří chtěli navázat na pivovarnickou tradici, která ve městě vyhasla téměř před sto lety.

Nejmenší pivovar v regionu produkuje kolem sta hektolitrů zlatavého moku ročně. Jeho majitelé však plánují, že v novém zázemí několikanásobně navýší produkci piva.

Umožní jim to nová pětihektolitrová varna, kterou už majitelé zakoupili.

„Momentálně vaříme tři druhy piv. Nejčastěji je to jedenáctistupňový nefiltrovaný Lipnický ležák, potom třináctistupňový polotmavý speciál Lipnický ležák sváteční a začali jsme vyrábět i tmavou dvanáctku,“ upřesnil Radek Sekanina, jeden z majitelů Prvního soukromého pivovaru společenského, jehož název připomíná jeden z prvních lipnických pivovarů, jenž byl založen v roce 1886.

O odbyt nemá lipnický minipivovar nouzi. „O naše pivo je zájem, ale poptávku nemůžeme dostatečně uspokojit, protože v současné době vaříme ve stísněných prostorách, kde máme k dispozici pouze dvouhektolitrovou varnu. Jakmile se však přestěhujeme do nového, výrobu navýšíme,“ svěřil se s plány Radek Sekanina.