Betonová plocha na místě bývalého dětského hřiště je trnem v oku zejména okolním obyvatelům, kteří musejí kolem nevzhledné nevyužité plochy denně chodit.

„K tomu, co tady vidím, už ani nemám co říct. Když někdo nemá finance na dokončení projektu, proč se vůbec do něčeho takového pouští? Děti přišli o místo na hraní a místo toho tu straší tahle betonová masa," nechala se slyšet jedna z kolemjdoucích.

Pověstným jablkem sváru byla stavba už na začátku své existence, kdy proti ní byla v dubnu roku 2007 podepisována petice obyvateli okolí Jaselské ulice.

Ani po pěti letech od zahájení stavby se s prací na bytovém domě na ulici Jiřího z Poděbrad nepokročilo

Lidé se však uspokojivého výsledku nedočkali. Stavba zahájena nakonec byla a ani bytový dům dodnes nestojí. Co se bude dít s rozestavěným bytovým domem nadále?

„Stavba momentálně nepokračuje. Mezi městem a majitelem pozemku proběhne v nejbližší době jednání o obnově chodníku, který byl kvůli zahájení stavby zrušen. Samozřejmě, realizace chodníku je věcí samotného investora a nespadá tak pod správu města. Naší snahou bude majitele ponouknout k řešení situace," uvedl mluvčí města Petr Bakovský.

Současný majitel pozemku a celé stavby je firma Na Špici ze Syrovic u Brna. Podle vedoucího stavebního odboru Ladislava Patočky se jedná v pořadí už o třetího majitele pozemku od roku 2006.

O dalším vývoji situace a o jednáních města s majitelem pozemku vás budeme nadále informovat.

Ani po pěti letech od zahájení stavby se s prací na bytovém domě na ulici Jiřího z Poděbrad nepokročilo

Lucie Bradová