Jeden z nejznámějších pohádkových příběhů moderní světové literatury od spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho secvičili mladí herci z kreativního kroužku divadla, který působí při Domu dětí a mládeže Hranice.

Režisérka Ludmila Kučmerčíková přiznala těsně před představení malou nervozitu.

„Dala jsem do toho vše, co jsem mohla. Trošinku nervózní jsem, ale zklidňují sebe i děti a už jim jen tak malinko radím. Myslím si, že se děti za tu dobu hodně naučili,“ uvedla Ludmila Kučmerčíková, která je zároveň i vedoucí kroužku, s tím, že zkoušet začali už v loni v listopadu.

„Hodně jsme tu hru s dětmi rozebírali, aby pochopily ty postavy a jejich různorodost,“ popsala režisérka.

Podle jejích slov byla středeční premiéra pro mladé herce také prvním vystoupením na divadelních prknech. Většina z nich nějaké zkušenosti s hraním už má.

„Já tam hraji královnu a druhou květinu. Zkoušky a všechno se mi strašně moc líbilo a taky mě to bavilo. Několikrát jsem už hrála, ale jenom v menších sálech, v divadle to bude poprvé,“ přiznala desetiletá Natálka Pospíšilová, která dříve navštěvovala dramatický kroužek.

Odpoledne pro veřejnost

Radost s blížícího vystoupení měla i Natálie Rábelová, která v Malém princi hraje květinu na planetě a také tančí.

„Na lidi jsem zvyklá, tančím balet, ale divadlo hraji poprvé, tak se už moc těším,“ pověděla.

Dopolední představení si nenechaly ujít desítky dětí ze základních škol z Hranic a také okolí. Mladé herce na konci představení odměnily zaslouženým potleskem.

„Bylo to skvělé, knížku Malý princ jsem sice nečetla, ale moc se mi to líbilo,“ zhodnotila hodinové vystoupení desetiletá Helena Adámková ze základní školy 1. máje.

V podvečer pak členové kreativního divadla vystoupili s Malým princem ještě jednou, tentokrát ale pobavili širokou veřejnost.