K úsekům směrem na Valašské Meziříčí a u Staré střelnice, se nyní připojují také lokality na Žáčkově ulici a v Drahotuších.

Půl roku po spuštění nového přemístitelného radaru na měření rychlosti město přidává další dvě radarová stanoviště.

„Již od začátku jsme avizovali, že časem spustíme také stanoviště v Žáčkově ulici u stadionu a v Drahotuších v ulici K Nádraží. Nyní jsou už obě v provozu,“ informoval mluvčí města Hranice Petr Bakovský.

Město doufá ve zvýšení bezpečnosti v obou lokalitách.

„Před stadionem se pohybuje hodně dětí, také tu jezdí spousta cyklistů. Chceme tedy, aby zde řidiči jezdili podle předpisů,“ vysvětlil Petr Bakovský.

Dvě nová stanoviště se tak připojila ke dvěma stávajícím, na Smetanově nábřeží a u parku Sady Čs. legií. „Vzhledem k tomu, že se chystá uzavírka silnice na Valašské Meziříčí, tak během tohoto období bude pochopitelně radar využíván na zbylých třech místech,“ prozradil mluvčí.

Plovárna v Hranicích
Koupací sezona v Hranicích začala. Plovárna shání plavčíky

Tím to nekončí

Podle Petra Bakovského je možné, že v dohledné době přibydou ještě další lokality.

„Konkrétně se uvažuje o Zborovské ulici a o místě v blízkosti nového informačního centra v Teplicích nad Bečvou,“ nastínil Petr Bakovský.

Město zároveň odmítá, že by radarů využívalo více.

„Často se někde objevují informace, že máme čtyři radary. Znovu tak opakuji, že se jedná pouze o jeden radar, který se podle potřeby přemisťuje,“ zdůraznil Petr Bakovský.

Do budoucna však radnice nákup nového radaru nevylučuje.

„Pokud dojde k dalšímu navýšení počtu měřených úseků, pak už by se druhý přístroj možná zakoupil,“ připustil mluvčí.

Data za první čtyři měsíce roku ukazují, že radar v Hranicích zaznamenal zhruba deset tisíc přestupků. Přibližně 55 procent času měřil přístroj ve směru na Valašské Meziříčí, 45 procent času u Sadů Čs. Legií.

„Peníze z vybraných pokut jdou do rozpočtu města,“ doplnil mluvčí.

Zařízení již bylo nasazeno také na ulici Žáčkovu.

„Zde nás překvapil nečekaně velký provoz, přes tisíc aut za necelých čtyřiadvacet hodin. Hned první zaznamenané vozidlo zde pak jelo rychlostí 74 kilometrů v hodině,“ zakončil Petr Bakovský. 

Městská knihovna v Hranicích
Knihovna zavře již příští týden, kvůli rekonstrukci. Předzásobte se knížkami