„Zúčastnily se všechny čtyři hranické základní školy, Struhlovsko, Šromotovo, 1.máje i Drahotuše. Ze středních škol tu máme zástupce Gymnázia Hranice, Střední lesnické školy a Střední průmyslové školy," prozradila ředitelka Domu dětí a mládeže Blanka Šturalová.

Individuálních závodů se zúčastnilo také několik plavců ze škol z Lipníka a Ústí.

„Letos plave zhruba 150 dětí, což myslím, že je velice slušné číslo. Za období těch deseti let odplavalo naši soutěž přibližně 1500 dětí," řekla dále ředitelka.

Nezisková organizace Dům dětí a mládeže pořádá Mokrou štafetu od otevření hranické plovárny. Letošnímu jubileu se pořadatelé rozhodli dodat slavnostní ráz účastí starosty města Jiřího Kudláčka, který školám předal poháry a diplomy.

Děti soutěžily jak ve štafetových závodech na tisíc metrů, tak individuálních na padesát metrů. Ve štafetě byla mezi základními školami nejúspěšnější ZŠ 1.máje, když se stopky zastavily na výsledném čase 15 minut 6 sekund.

V individuálních závodech mezi dívkami z tříd prvního stupně zvítězila Kateřina Kasparová, z druhého stupně poté Adéla Oravová.

Mezi mladšími chlapci byl nejúspěšnější Simon Tibitanzel, mezi staršími zvítězil Zdeněk Kobliha.

V části určené pro žáky ročníků středních škol se nejvíce dařilo studentům Gymnázia Hranice. Štafetu ovládli v čase 12 minut 28 sekund.

Mezi jednotlivci nejvíce zazářili Veronika Šmídová a Radek Chmela.

David Král