O tom, že bylo z čeho vybírat, svědčí dostatečně široký sortiment. Každý zákazník si tak přišel na své. „Prodává se uzenina, sýry, koláče, med, perníky, pletené košíky i kosmetika. Nechyběla ani praktická ukázka výroby kozího sýru a ukázka slámování. To je vlastně symbolem Rouského," přiblížila zboží i průběh dne jedna z organizátorů farmářského trhu Ludmila Juráňová.

Přestože stánků s nabízeným zbožím bylo logicky méně než na akcích stejného druhu ve větších městech, účastníci akce si atmosféru pochvalovali. „Myslím, že si to nakonec všechno sedlo a trhy v Rouském jsme si obhájili," doplnila Ludmila Juráňová.

O úspěchu venkovních akcí často rozhoduje přízeň počasí. To ale tentokrát rouseckým pořadatelům vyšlo jako na objednávku. „Když jsme v pátek stavěli stany, málem jsem si šla pro zimní rukavice. V sobotu nás ale už osvítilo sluníčko. Myslím, že nejen nám, ale i lidem se to líbilo a je dobře, že nás přišli podpořit i místní," doplnila organizátorka.

Úsměv ve tváři se objevoval i samotným prodejcům. „Jsem určitě spokojená. Myslím, že zdejší farmářské trhy vyšly opravdu parádně a i počasí bylo skvělé," hodnotila průběh akce Ludmila Vašíčková.

Farmářské trhy v Rouském se původně měly uskutečnit už o týden dříve. Kvůli pořádané akci v sousedních Všechovicích se ale organizátoři obou událostí na termínech domluvili, aby si uspořádané projekty vzájemně nekonkurovaly.