„Kamenné lavičky se na Masarykovo náměstí vrátí po slavnostním nástupu armády, který proběhne v pátek 17. června,“ uvedl mluvčí města Hranice Petr Bakovský.

Podle našich informací by se ale opět měly vrátit pouze dvě kamenné lavice. Původně jich na náměstí stávalo v kruhovém uspořádání celkem osm.

Ulice Jiřího z Poděbrad
V ulici Jiřího z Poděbrad vzniklo více než 20 nových parkovacích míst

V rámci loňské částečné rekonstrukce náměstí však nechala radnice lavice odinstalovat. Podle vyjádření města lavičky překážely při pořádání kulturních a společenských akcí. Už loni v červnu se nicméně dvě lavice na místo vrátily. Kvůli instalaci umělého kluziště ale byly v zimních měsících opět převezeny do skladovacích prostor společnosti Ekoltes.

Po návratu typických kamenných lavic na náměstí hlasitě volali někteří uživatelé na sociálních sítích. Jako téma tuto záležitost vytěžila také některá politická uskupení.

„Náš a tím i váš hlas je slyšet, i když ještě nejsme v zastupitelstvu! Máme sílu měnit Hranice k lepšímu. A to díky vám, že nás sledujete, komentujete naše příspěvky a sdílíte je,“ uvedlo na svém Facebooku nové hnutí Pro Hranice poté, co město informovalo, že se lavičky na náměstí vrátí.