Na slet čarodějnic do Rouského přišla nejvyšší návštěva posledních let

Přestože se tato akce v obci letos konala už podvanácté, teprve poprvé po rozsáhlé rekonstrukci zavítali místní i přespolní návštěvníci do upraveného víceúčelového areálu.

„Je to první akce, která se tady po opravě koná. Máme zde nové mobilní WC, novou střechu, proběhly tu i terénní úpravy a poprvé se vyzkouší také spolkový biograf, kde by se mohla promítat pohádka pro děti," řekla hlavní organizátorka zábavného podvečera a starostka obce Miluše Stržínková.

Samotnou ji překvapilo, kolik lidí na každoroční akci letos zavítalo. Program totiž většinou probíhá v komornějším prostředí.

„Je pravda, že je teplo a v úterý mají lidé volno. Předpokládali jsme proto o něco vyšší účast, ale nečekali jsme, že se lidí sejde tolik. Většinou přijdou jen děti a těch dospělých tady moc není. Takovou návštěvu jsme opravdu nečekali," řekla příjemně překvapená starostka, která se ve stylovém kostýmu zařadila mezi další dámy s koštětem.

Ty kolem pódia v předvečer filipojakubské noci kroužily opravdu ve velkém. Po společném příchodu na výletiště od obecního úřadu se na jevišti postupně vystřídaly děti z Mateřské školy Všechovice, s nacvičenou choreografií vystoupil také paršovický spolek Happy Chick pod vedením Jany Palové nebo rousecké orientální princezničky, které zaujaly i porotu festivalu Světlo orientu v Kopřivnici.

Podvečer v podobném rytmu působivými břišními tanci několikrát okořenily i mladé slečny z Rouského.

Po mnoha a mnoha tancích, soutěžích i čarodějnické tombole přišel na řadu jeden z toužebně očekávaných vrcholů večera – pálení čarodějnice. Místní lidé tak symbolicky podle lidové tradice zahnali všechny zlé síly.

Do posledního dubnového večera následně skvěle zapadla i ohnivá show rožnovsko-meziříčské skupiny Boca Fuego, která přítomné diváky nadchla svým vystoupením se zbrusu novými prvky.

Lidé se z vydařené akce vraceli domů za melodií kapely Všechomor. Ta hudebně doprovázela celou akci, kterou tradičně pořádá místní spolek Rousecká dráčata. Zvuky všechovické kapely se pak nesly ještě dlouho do noci.