„Nejvíce událostí se odehrálo na Přerovsku, Olomoucku a zasahovali jsme také na Prostějovsku,“ shrnul mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

V Dřevohosticích místní jednotka odčerpávala vodu a pomáhala s úklidem u jednoho z vyplavených domů. Profesionálové ze stanice Přerov zase zajišťovali vodou podemletý sloup elektrického vedení.

„Během cesty k zásahu narazili hasiči na dopravní nehodu, přičemž místo zabezpečili a pokračovali do Dřevohostic. V Oseku nad Bečvou si hasiči přivezli několik pytlů s pískem z centrálního hasičského skladu v Lipníku nad Bečvou a zabezpečili silnici proti naplavování vody s bahnem,“ doplnil Hošák s tím, že v Lipníku nad Bečvou bylo potřeba postavit zábrany z pytlů poté, co voda z chodníku zatékala do prodejny.

V Ústí se loučili s prázdninami, pestrý program si užili především nejmenší návštěvníci. Starší děti myslely na to, že brzy začne škola.
Děti v Ústí se loučily s prázdninami

Na Hranicku hasiči oplachovali silnice od bahna v Rouském a cestu zaplavenou bahnem řešili také hasiči v Bělotíně. Byla v něm uvězněná dvě auta.

„Bahno se nacházelo na ploše zhruba sto metrů, vozidla se podařilo vytáhnout až pomocí traktoru,“ uzavřel Zdeněk Hošák z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Několik výjezdů v průběhu večera řešili také profesionální hasiči ve Šternberku.

"Nejprve u jednoho z rekonstruovaných domů zabezpečili pomocí plachet odkrytou střechu, vydatné srážky zaplavily přízemní část do výšky zhruba deseti centimetrů. Během večera také několikrát odčerpávali velkou vodní lagunu v prostorech právě probíhající výstavy zvířat," popsal mluvčí hasičů.

Hasiči pomáhali také v Hlubočkách, kde kvůli ucpaným kanálům hrozilo zatopení domů.

Jednotka z Bohuňovic vyrazila k likvidaci  spadeného stromu na silnici ze Šternberka na Lipinu.

V neděli 10. června kolem 19.15 hodin hořel na třídě 1. máje v Hranicích elektrobus městské hromadné dopravy
Požár elektrobusu v Hranicích už zná příčinu