Městská kulturní zařízení si pro návštěvníky připravila bohatý hudební program. Vystoupila zde Základní umělecká škola nebo hranický písničkář Víťa Vrbka.

Většině se zahrada opravdu líbí.

„Je to tady úžasné. Moc příjemné místo na relax," pověděla Radka Kavalová a její kamarádka Vendula Hlavová s ní souhlasila.

„Když už je to tak pěkné, tak doufám, že zahrada dlouho vydrží v takovém stavu. Navíc velká výhoda je hodně přístupových míst, dokonce i bezbariérových," dodala s tím, že jediné, co se jí nelíbí, jsou některé prvky pro děti.

„Myslím, že jsou docela nebezpečné. Když jsem dnes sledovala malé děti, jak lezly na betonovou zídku, měla bych strach, že spadnou," svěřila se starostlivě mladá žena.

Nejradši bych tu i přespávala

Zámecká zahrada se zamlouvá i hranickým adolescentům, kteří sem míní pravidelně chodit.

„Jasně, že tady budeme trávit volný čas. Nejradši bych tu i přespávala. Líbí se nám tady," řekla se smíchem Natálie Hajná.

Starší ročníky vyslovily přání, že by uvítaly různé akce pro všechny věkové kategorie.

„Je to tu milé, ale bojím se, aby to tady nebylo prázdné. Tak doufám, že zahradu město využije pro nějaké kulturní akce," pověděla Pavla Křelková.

Ani Miloslav Mlčoch si nemůže zámeckou zahradu vynachválit.

„Líbí se mi, že na tak malé ploše je takové multifunkční využití. Navíc to tady bude dobré pro starší lidi. Až poroste zeleň, bude se zde bezvadně sedět. Nemůžu se dočkat, až sem budu v důchodu chodit číst knížku," usmíval se spokojeně jeden z návštěvníků­.