„Ten úsek by se měl opravit celý. Pás je úzký, podle mě se sem třeba dva protijedoucí bruslaři ani nevlezou,“ myslí si cyklista Jiří Svoboda.

„Je to lepší než nic, ale určitě ne ideální. Nejen, že se na asfaltový pruh nevlezou protijedoucí bruslaři, ale ani protijedoucí auta se nevejdou na zbývající část cesty, která je teď zúžená,“ dodal jeho kamarád.

Jiní uživatelé cyklostezky jsou však ze zhruba tři sta metrů dlouhého asfaltového pásu nadšeni.

„Pás není nejširší, ale určitě je to i tak příjemná změna. Před tím se po rozbité cestě na bruslích jet prostě nedalo, musela jsem si je nasadit až o kus dál. Teď můžu jet už od stadionu,“ neskrývala kladné dojmy Kristýna Suchá.

„Jestli se jede lépe po asfaltu, nebo po té panelce? Tak to je snad úplně jasné,“ řekl s úsměvem další cyklista Lukáš Kupa.

Běžci i neběžci a pivaři se sešli v Hranicích na akci Pivní míle 2018
Běžci a pivaři, spojte se! V Hranicích závodili na Pivní míli

Cestu časem opravíme celou, slibuje město

Město každopádně ubezpečuje občany, kteří nejsou s dosavadním řešením spokojeni, že v budoucnu dojde k opravě celé cesty.

„Jedná se pouze o provizorní řešení. V dané oblasti projíždí těžká technika, což se kvůli budování protipovodňových opatření v následujících dvou letech nezmění. A protože by těžké stroje opravenou cestu zase zničily, tak se úsek celkově opraví až po dokončení protipovodňových opatření,“ vysvětlil mluvčí města Hranice Petr Bakovský.

„Pokud by se měl asfaltovat celý úsek, byla by to investice v řádu milionů. Musely by se vytáhnout panely z cesty a tak podobně. U provizorního řešení můžeme namísto toho hovořit o částce pohybující se okolo 250 tisíc korun,“ doplnil Pavel Slovák z odboru správy majetku. 

Na Třídě Československé armády se opravuje nyní úsek od Skicentra a pokračovat bude až ke křižovatce na Motošíně.
V Hranicích spravují chodník na Třídě Československé armády