Pouťové atrakce nelákaly jen ty nejmenší, s nadšením se zapojovaly všechny generace. Ty krkolomněji vyhlížející stroje vyhledávali především teenageři. Pro ty se slabším žaludkem se našli klidnější atrakce v podobě autodromu, střelnice, nebo třeba létající kačeři.

Mezi novější a poměrně drsnější kolotoče se řadila atrakce, na kterou kolotočáři lákali slovy: „Nohama vzhůru, hlavou dolů," což přesně charakterizovalo tento ďábelský stroj. Kolemjdoucí mohli slyšet křik, někdy smích, ale převážně si mohli všimnout vyděšených výrazů.

Klasické kolotoče jako například zvonková dráha, řetízkář a loď samozřejmě nemohly chybět a rozhodně neměly o návštěvníky nouzi.

„Jsem tady dneska po čtvrté a líbí se mi tady. Nejvíc chodím na zvonkovou dráhu, ale mám ráda i loď,“ svěřila se jedna z menších účastnic poutě Nikola Mořkovská.

Podobný názor sdílela i další účastnice.

„Chodívám sem pravidelně. Jsem totiž z Drahotuš. Člověk by si to neměl nechat ujít. Nejoblíbenější je zvonková dráha, ale nejvíc se popravdě těším na večerní Anenskou zábavu,“ prozradila s úsměvem Katka Bednárská.

Podívejte se také: Pouť završila anenská zábava