Na přehlídkovém mole předvedly nejrůznější kolekce i dámy vyššího věku, čímž se akce liší od většiny klasických módních přehlídek. „Děvčata jsou rok od roku štíhlejší a krásnější a zvládají to s grácií," podotkla v úvodu programu Pavla Rudolfová, která večerem provázela společně s hercem a moderátorem Miroslavem Šimůnkem.

Diváci se k usměvavým modelkám chovali vřele. Potleskem doprovodili bez výjimky každý výstup na molo. „ Kolekce předvádí holky, které mají třicet let a víc. Dokonce jsou tady i seniorky, které patří mezi členy Klubu seniorů v Rožnově pod Radhoštěm. Obecně se jedná o přehlídku, která dámám ukáže různorodost a možnosti dnešní konfekce ve smyslu, co si na sebe vzít," uvedl těsně před zahájením hlavní pořadatel akce Zdeněk Krč.

„Návštěvníci uvidí podzimní i zimní kolekce, svatební šaty, kloboučky, dlouhé a polodlouhé letní šaty nebo i spodní prádlo," dodal organizátor.

Právě elegantní dámy vyššího věku sklidily za svůj elán možná vůbec největší potlesk publika. „Musím podotknout, že na přehlídce elegantních dam v Kroměříži bude jedna z modelek mít osmdesát dva let, což je neuvěřitelné. Doufám, že to ve zdraví zvládne," prozradil zajímavost k dalšímu dějišti v „Hanáckých Athénách" moderátor Miroslav Šimůnek.