V nejoblíbenějších místech nebylo kde rozložit deku,

„Už plné parkoviště napovědělo, že tu budou davy, ale tolik lidí jsme nečekali,“ svěřila se ve frontě na pivo zhruba šedesátiletá Olomoučanka.

„Do vody už nejdu. Než se tam člověk přes ty lidi dostane, navíc se mi moc nezdála. Asi tím rozvířeným bahnem. Manželovi to nevadí, mně ano,“ usmála se.

Noční život v centru Olomouce se vrací do normálu, Uhelná ulice, 18. června 2021
Lidé se chtějí bavit! Do centra Olomouce se vrátil noční život. Podívejte se

Kvalitu vody ve štěrkopískovém jezeře Poděbrady kontroluje pravidelně Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje, a to na dvou odběrových místech - U přístaviště a Plané Loučky.

„Poděbrady mívají dobrou kvalitu vody zpravidla po celou sezónu, především zásluhou hydrogeologických poměrů nádrže,“ informovala mluvčí krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Rekreační areál Štěrkovna v Hlučíně, 16. června 2021
Nudapláž funguje, koupání s omezením. Na štěrkovně v Hlučíně je zakázaná kořalka

Dobrá kvalita vody

Poslední výsledky analýz vzorků odebraných počátkem tohoto týdne to jen potvrdily.

„Kvalita vody při posledním odběru byla hodnocena stupněm 1. To znamená, že je voda nezávadná, s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci s vyhovujícími smyslově postižitelnými vlastnostmi,“ sdělila v pátek Deníku.

Výsledky kontrol jsou pravidelně zveřejňovány na webových stránkách www.khsolc.cz v sekci „Koupací vody ve volné přírodě“.

Letní areál Plaveckého stadionu Olomouc, 18. června 2021
Koupaliště se po slabém rozjezdu plní. Takto si užívají osvěžení v Olomouci

Vysoké teploty předpovídají meteorologové i na neděli, kdy má být opět až 33 stupňů Celsia. Dopoledne bude jasno až polojasno, odpoledne se objeví mraky a ojediněle i bouřky.

Nejvyšší denní teploty 29 až 33 stupňů slibuje předpověď i na pondělí. Odpoledne opět mohou přijít bouřky, ojediněle i silné. Na odpolední maxima 28 až 32 to vypadá i v úterý. Během dne se mohou místy objevit přeháňky a bouřky. Výrazně se neochladí ani ve středu, kdy maxima podle předpovědi ČHMÚ vypadají na 27 až 31.

Svátky města jinak v ulicích Olomouce, 19. 6. 2021
Koncerty, trhy, jarmarky. Svátky města baví Olomoučany