Nejvíce potvrzených případů je stále v Olomouci a okolí – 237, následuje Litovelsko se 117 případy a Uničovsko s 63 potvrzenými případy.

Šumperský okres eviduje celkem 47 nakažených, na Prostějovsku je 41 nemocných, přerovský okres hlásí 26 případů a Jesenicko 8.

V pondělí v 18 hodin o tom informoval web olomouckého hejtmanství. Dosud se v Olomouckém kraji provedlo 6123 testů.

Ilustrační foto
Dvacítka lidí popíjela u hřiště, zasahovala policie

Během Velikonoc přibylo v Olomouckém kraji osmé úmrtí v souvislosti s nemoci Covid-19. Dle oficiálních informaci z portálu Ministerstva zdravotnictví, se jedná o seniora nad 60 let, který zemřel v sobotu.

V průběhu velikonočních svátků zemřelo v celé České republice na následky nemoci Covid-19 celkově dvacet tři lidí.

Dominika z Vidnavy se svým partnerem.
Mladá maminka bojuje s leukémií. Koronavirus jí oddálil léčbu i roušky

16 pacientů v nemocnici

V prostějovské nemocnici, ve které je spádové infekční oddělení pro celý Olomoucký kraj, leželo v pondělí šestnáct pacientů s koronavirem. Během prodlouženého víkendu tam nikdo nemoci nepodlehl.

"Aktuálně je v Nemocnici Prostějov hospitalizováno šestnáct pacientů s potvrzeným onemocněním Covid-19. Čtrnáct jich je hospitalizováno na infekčním oddělení, dva ve vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení," informovala v pondělí mluvčí nemocnice Radka Miloševská a dodala: "Během velikonočních svátků neevidujeme žádné další úmrtí, ale ani uzdravení." 

Online reportáž