Návštěvníci se budou moci celý den svézt na okružní trase z areálu lázní do historického centra Hranic lázeňským autovláčkem.

„Lázně Teplice nad Bečvou jsou špičkovým zařízením zaměřeným na léčbu srdečních a cévních onemocnění. Léčili se zde slavné osobnosti jako například hudební skladatelé Leoš Janáček, Vítězslav Novák, básníci Petr Bezruč, Jiří Mahen nebo prezident Antonín Zápotocký,“ prozradila obchodní ředitelka Lázní Teplice nad Bečvou Sabina Kodlová.

Zdejší Odborný léčebný ústav pro kardiorehabilitaci po operacích srdce je prvním zařízením svého druhu v celé České republice.

„V Lázních Teplice nad Bečvou se také velmi úspěšně léčí nemoci pohybového ústrojí a specializují se zde i na léčbu dětí. Již 465. slavnostní otevření lázeňské sezony se ponese v duchu oslav proslulé minerální vody, známé také jako teplická kyselka, která se zahřátá používá k vanovým koupelím,“ doplnila obchodní ředitelka.

Díky svému vysokému obsahu oxidu uhličitého má vynikající účinky nejen při léčbě srdce a cév, ale také pohybového aparátu, nervových onemocnění a civilizačních chorob, jako je cukrovka nebo vysoký krevní tlak.

Z mostu pro pěší, který tvoří dominantu malebného lázeňského údolí, je možno pozorovat bublinky oxidu uhličitého volně vyvěrajícího v korytě řeky Bečvy.

„Srdečně zveme všechny, aby si vychutnali krásu našich lázní, pobavili se a zjistili, co všechno umíme. Lázně dnes už nejsou pouze o pooperačních záležitostech a léčebných pobytech, ale nabízejí také širokou škálu krátkodobých relaxačních pobytů a wellnessových procedur,“ dodává obchodní ředitelka Lázní Teplice nad Bečvou Sabina Kodlová.

Pro ty, kdo se nepotřebují léčit, ale hledají spíš relaxaci a odpočinek, jsou připraveny kratší tematické pobyty, jako je například Zadáno ženám, Zadáno mužům nebo Lázeňské rozmazlování s příjemnými uvolňujícími procedurami, koupelemi, vířivými lázněmi, masážemi a zábaly.

Dan Bárta
Jazzové dny v Hranicích rozezní i Dan Bárta. Tady je PROGRAM

A na konec ještě jedno doporučení, v Teplicích nad Bečvou si určitě nenechte ujít polárium Arktika. Chladová terapie s teplotami až minus 120 °C má blahodárné účinky na pohybový aparát, artrózu, revma, bolesti kloubů a kožní nemoci, celkově regeneruje organizmus a posiluje imunitní systém.

Oslavy otevírání 465. lázeňské sezony v Teplicích nad Bečvou se uskuteční v sobotu od 10 do 18 hodin. Připraven je bohatý kulturně-společenský program pro děti i dospělé.

„Návštěvníci se mohou těšit na řemeslné trhy, stánky s občerstvením, přehlídku leteckých modelářů nebo na práci sokolníků s dravci. Velmi atraktivní bude jistě i akrobatická slack show – výbušná smršť salt, otoček a jiných triků a kombinací na laně,“ informovala Sabina Kodlová.

Na děti čeká řada soutěží a workshopů, skákací hrad a pro ty nejmenší je připraveno divadélko s klaunem.

Pro milovníky dobré hudby jsou nachystána vystoupení Moravské Veselky, folklorních souborů, koncerty kapel Light & Love, Neřeš nebo Portless s Kryštofem Michalem.

„V rámci oslav bude také možno absolvovat bezplatně některá lékařská vyšetření jako například měření tlaku nebo ochutnat léčivou teplickou kyselku. V tento den proběhne také razítková soutěž o hodnotné ceny, kde hlavní výhrou bude relaxační pobyt v lázních,“ dodala obchodní ředitelka. Na okružní trase z areálu lázní do historického centra Hranic bude jezdit po celý den autovláček. 

Dan Bárta
Jazzové dny v Hranicích rozezní i Dan Bárta. Tady je PROGRAM