O úvodní koncert se na hlavním pódiu postará Originální Pražský Synkopický Orchestr, kapela hudebního génia Pavla Klikara, jednoho z předních českých hudebníků, odborníka na americký jazz 20. let a období baroka.

Kapela, známá autenticitou interpretace starého jazzu s důrazem na originální zvuk a nástrojové obsazení, letos slaví 40 let své existence, během které procestovala celý svět.

Kapela se nejvíce proslavila za éry zpěváka a baviče Ondřeje Havelky, avšak i bez této známé tváře má stále co nabídnout a průzračně čisté melodické i harmonické kreace a bluesový nádech lákají k úniku z této zběsilé doby.

Po tomto výjimečném zahájení se rozjede bohatý program na mnoha místech celého areálu.

„Hlavními body obou dnů festivalu budou, kromě hlavního pódia, šapitó Jam Stage, ve kterém se budou odehrávat jak koncerty kapel v komornějším duchu, tak improvizované jam-sessions zúčastněných hudebníků a dále stan s elektronickou stage Hoof-beats, kde se budou střídat různí DJové za podpory brazilského perkusisty Dudu Moraise," informoval Přerovský a hranický deník jeden z pořadatelů festivalu Matěj Černý.

„Chystá se také malý fotbalový turnaj, ukázka street dance a s ním spojený taneční workshop, BMX exhibice, hudební workshop italského pianisty Federica DeVitorra, etablovaného hudebníka new- yorské jazzové scény, a kdo bude mít zájem, může si domluvit vyhlídkový let," dodal závěrem.

Program festivalu Letiště

pátek 15. srpna

Hlavní stage od 17 hodin
► Originální Pražský Synkopický Orchestr
►The Dust
►Patricie
►Nano Illusions
►Douny

Jam stage od 17.45 hodin
►Blues'n'Bass
►The High Corporation
►J
►Dekolt
►Anthony Dee
►Personal Highway

sobota 16. srpna

Hlavní stage od 14 hodin
►Outsider
►Víťa Vrbka
►Strike Out
►Carpet Cabinet
►Apple Valley
►Pitch Bender
►Criminal Colection
►Plan B

Jam stage od 14.45 hodin
►Jirka Drtil
►JAM-SESSION
►Pražská Jidiš Kapela
►JAM-SESSION
►Mancuso
►JAM-SESSION
►Outsiders