Těch se nakonec v Hranicích sešlo pětaosmdesát. Přestože k vidění byla řada vynikajících soubojů i výsledných časů, na stupních vítězů se objevila známá jména. Před dvojicí Karel Ryl a Kamil Bezruč se nakonec prokousal Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje, který v Hranicích vyhrál podruhé v řadě. I tentokrát se ale potvrdilo, že obhajoba bývá zpravidla těžší než předcházející vítězství.

Závodník z Mostu totiž v loňském roce hranický podnik ovládl naprosto suverénním způsobem a čtyřmi pokusy pod čtrnáct vteřin nedal svým soupeřům pražádnou šanci. Nyní však byla situace přeci jen jiná. Staronovému vítězi první rozběhy příliš nevyšly a vše musel napravovat až při třetím startu. V něm si nejlepším časem dne 13,72 sekund zajistil celkové první místo.

Třetí ročník Hranické věže

„Stejně jako každého jiného vítězství, i tohoto prvenství si hodně vážím. Letošní výhra je o to cennější, že jsem ji z minulého roku dokázal zopakovat. Navíc tentokrát se mi první dva pokusy příliš nevydařily a vyšel mi až ten třetí, díky kterému jsem vyhrál. Obhajoba je ale vždycky těžší než první vítězství," uznal Jakub Pěkný, kterému se tak cestování přes celou republiku určitě vyplatilo.

Mostecký závodník byl už vzhledem k průběžnému ligovému pořadí považován za jednoho z hlavních kandidátů na páteční triumf. Sám se prý ale rolí favorita příliš nezabýval.

„Nad tím jsem příliš nepřemýšlel. Chtěl jsem hlavně zaběhnout dobrý čas, abych byl sám se sebou spokojený. A vyšlo to," řekl s úsměvem.

Spokojenost nakonec vyjádřil také jeden z pořadatelů hranického mítinku a velitel hranické požární stanice Tomáš Novák.

„Původně jsme počítali s osmdesáti závodníky, ale nakonec jich startovalo osmdesát pět, navíc přihlášených jich bylo třiadevadesát. I proto jsme měli trošku obavy z toho, jak to zvládneme. Díky bezvadné spolupráci s kluky ze stanice to ale zafungovalo perfektně, přestože nás trochu zlobilo počasí," vzpomněl na místy vytrvalý déšť, který mohl být pro některé závodníky neplánovanou překážkou navíc.