„Je tu dnes nádherně! Tedy až na to žluté ve vodě,“ usmívaly se rekreantky, které odpočívaly v zálivu na jihu jezera. Hladinu pokrývala pylová zrna. „Kvete řepka a vítr žene pyl z hladiny jezera právě sem,“ vysvětlovali si velké množství pylu v této části pískovny mladí lidé relaxující vedle na dece.

Další olomoucká prodejna řetězce Lidl se staví na Šibeníku, 10. května 2022
Nový Lidl v Olomouci otevře po víkendu, další rozestavěný upřesnil termín

Hanácké moře odpoledne lákalo. Na pláži si hrály děti, party mladých lidí posedávaly na dekách a další návštěvníci si zase dopřávali občerstvení v baru resortu Wake Surf Náklo. Od tohoto týdne má otevřeno.

„V nabídce máme nápoje, jaké si jen host vymyslí, kuchyně je už také otevřena. Ráno připravujeme snídaně,“ zvali provozovatelé. „Hosté u nás mohou i nerušeně pracovat v ‚letních‘ kancelářích s internetovým připojením,“ zvali.

V provozu už mají i vyžití na vodě, kde si zájemci mohou zajezdit za speciální lodí určenou pro wakesurfing, wakeboarding a vodní lyžování.

Představení v Paranormal cirkusu.
Kam o víkendu? Na barevný běh, Tři sestry i hororový cirkus

Horký začátek nového týdne

Přestože podle původní předpovědi to s příchodem prvního zmrzlého muže vypadalo na citelnější ochlazení, během víkendu budou v nižších polohách Olomouckého kraje denní maxima příjemných 20 až 24 stupňů Celsia.  Mělo by být skoro jasno až polojasno.

Počátek příštího týdne by měl být opět ve znamení letních teplot.

„V pondělí očekáváme skoro jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 10 až 6, nejvyšší denní 23 až 27 stupňů Celsia,“ sdělil Roman Volný, vedoucí ostravského regionálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

V polovině týdne se ochladí a podle celostátní předpovědi se teplotní maxima budou držet pod dvacítkou. V pátek se podle výhledu opět zvednou.