Milovníci výstav se mohou od čtvrtka opět kochat ve výstavních síních.

„Otevíráme Starou radnici i Synagogu. Prodlužujeme stávající výstavy, které byly přístupné velice krátce a lidé je naživo prakticky nemohli vidět,“ uvedla ředitelka Městských kulturních zařízení Naďa Jandová.

Prodloužení se tak týká obou aktuálních výstav na Staré radnici. Expozici Ve znamení kříže a kalicha k 100. výročí Církve československé husitské mohou zájemci navštěvovat do 17. ledna. Výstava s názvem Královna sportu, která se věnuje historii hranické atletiky, pak potrvá až do 21. února.

Vánoční Hranice 2020.
Hranice žijí Vánocemi. Náměstí je pohádkově vyzdobené, teď zavoní i punč

Na betlémy

Rozvolnění přivítala také Galerie M+M na Jurikově ulici a Výstava betlémů a vánočních tradic zde bude k vidění až do 20. prosince každý den, dopoledne na zazvonění a odpoledne od 13 do 17 hodin.

Po šesti týdnech se čtenáři konečně dočkali otevření knihovny a rovnou s jednou novinkou. Půjčování i rezervace knih bude nyní nově probíhat přes moderní a uživatelsky přívětivější knihovnický program Tritius.

Výstava betlémů a vánočních tradic 2020 v Galerii M+M v Hranicích, 25. listopadu 2020
Galerii M+M zaplnila vánoční výstava, i když musí mít zavřeno. Podívejte se

Bazény jsou vypuštěné

Čtvrteční uvolnění přivítali také plavci a milovníci vody, znovu totiž mohou zahájit provoz také kryté bazény. V Hranicích však bazén zůstane prozatím uzavřen.

„Plovárna zůstává prozatím uzavřena, případné otevření budeme nyní konzultovat s městem. Jelikož ale epidemická situace stále není úplně dobrá, reálně očekávám otevření spíše až v příštím roce,“ prozradil ředitel společnosti Ekoltes Jakub Horák. Právě Ekoltes má totiž hranickou Plovárnu na starost.

„V případě, že se vedení města rozhodne Plovárnu opět zpřístupnit, tak ode dne tohoto rozhodnutí stejně můžeme otevřít až za 14 dní. Momentálně totiž máme vypuštěné bazény,“ doplnil Jakub Horák.

Nadále uzavřeny zůstávají hranické koncertní sály, podle nyní platných opatření totiž mohou koncerty probíhat pouze bez diváků.