Díky příznivému počasí posledních dnů panují v potštátském areálu dobré podmínky pro lyžování.

„Připadlo osm až deset centimetrů nového sněhu, toho technického leží na sjezdovce až 40 centimetrů," uvedla jedna z provozovatelů areálu Petra Konečná.

V provozu jsou momentálně dva vleky ze čtyř, dětský a hlavní.

Provozovatelem areálu je Ski klub Hranice, který se stará o provoz a zároveň se věnuje lyžařské výchově mládeže.

Jednou z hlavních novinek pro letošní sezonu je sněžné dělo, které se podařilo zprovoznit před Vánocemi.

„Nově disponujeme sněžným dělem, které máme k dispozici letos poprvé. Na financování se podílelo několik firem a také nám pomohl sponzorský dar," nastínila provozovatelka.

Přes týden se může veřejnost vydat i na večerní „lyžovačku". Od pondělí do pátku je areál otevřen od 17 do 20 hodin, o víkendu od 9 do 16 hodin.

Lyžařská škola startuje v sobotu

Areál se nachází blízko Oderských vrchů, které leží v Nízkém Jeseníku. Od Hranic je vzdálen asi 11 kilometrů, od Olomouce pak 35 kilometrů.

Díky své poloze a nadmořské výšce 500 metrů nad mořem má areál každoročně dobré podmínky pro lyžování, s novým pomocníkem na umělé zasněžování se jistě tyto podmínky ještě zlepší.

Každoroční lyžařská škola, kterou pořádá lyžařský oddíl, odstartuje v sobotu 7. ledna.

„Děti se u nás budou učit základy lyžování, a to tři víkendy po sobě. Z Hranic děti doveze autobus přímo do areálu a zde od 9 do 14 hodin proběhne výcvik sjezdového lyžování nebo jízdy na snowboardu," uzavřela Petra Konečná.

Poslední výcviková neděle pak bude ve znamení maškarního lyžovaní, jehož součástí bude tradičně soutěž o pět nejhezčích masek. Během výcviku se malí lyžaři také mohou těšit na výtvarnou soutěž.

Lidé z řad veřejnosti, se ke svahu mohou dopravit nejen vlastním automobilem, ale i autobusy z Hranic a Olomouce.