I když během týdne pokryla Přerovsko i Hranicko sněhová nadílka, k samotnému lyžování by to nestačilo. V Potštátě se zasněžováním pomáhá sněžné dělo.

„Připadlo přibližně deset centimetrů sněhu, toho technického leží na sjezdovce až čtyřicet centimetrů,“ uvedla jedna z provozovatelů areálu Petra Konečná.

Sněžné dělo mají provozovatelé k dispozici od minulého roku, nemusejí se tak spoléhat pouze na počasí.

„Sněhová nadílka by sama o sobě letos rozhodně nestačila, lyžování by nebylo kvalitní. Od loňského roku máme sněžné dělo. V minulém roce jsme ho měli ve zkušebním provozu, letos už ale jede naplno,“ doplnila Petra Konečná.

Cyklostezka Bečva mezi Hranicemi a Lipníkem
Hranice chystají novou cyklostezku. Teď vykácí překážející stromy

Soutěž v obřím slalomu

V provozu jsou v areálu momentálně dva vleky hlavní a dětský lanový vlek. Provozovatelem areálu je Ski klub Hranice, který se stará o provoz a zároveň se věnuje lyžařské výchově mládeže. Spolek také v sobotu 10. února pořádá soutěž v obřím slalomu.

„Soutěž má několik kategorií, dle věku. Všichni účastníci ale budou mít jednotou trať – jednoterčový obří slalom. Prezentace bude do 8.45 hodin, samotný závod odstartuje v 9.30 hodin,“ prozradila Petra Konečná. První tři místa v každé kategorii se mohou těšit na věcné ceny.

Jarní prázdniny na sjezdovce

V Potštátě se bude lyžovat i o jarních prázdninách. Otevřeno bude každý den od 9 do 16 hodin.

„Míváme pravidelně každé úterý a čtvrtek také odpolední lyžování – to ale záleží na podmínkách. Informace aktualizujeme na našich internetových stránkách,“ uzavřela provozovatelka. 

V Potštátě v neděli 4. února ukončili lyžařskou školičku
Lyžařská školička skončila, v Potštátě se ale lyžuje dál
Vodění medvěda ve Skaličce.
Kam na vodění medvěda?

Areál se nachází v Oderských Vrších, které náleží pohoří Nízkého Jeseníku. Od Hranic je vzdálen 11 km a od Olomouce 35 km. Díky své nadmořské výšce 500 metrů nad mořem, má dobré klimatické podmínky a lyžuje se tady, i když v Hranicích není žádný sníh.