Po ochlazení během pracovního týdne má dorazit do Olomouckého kraje jižní vlna a teploty poletí razantně nahoru. 

Podle aktuálního výhledu meterorologů bychom si už v neděli mohli užít "koupací" počasí se sluncem a teplotami nad 20°C. A oteplování by mohlo pokračovat i v úvodu příštího týdne s teplotami okolo letní pětadvacítky.

Na Prvního máje se návštěvníkům otevřel hrad Helfštýn, jako jediná památka v Olomouckém kraji. 1.5.2021
Rozvolňujeme. V Ol kraji se vrací na základky všechny třídy, otevřou obchody

Úterý bude v Olomouckém kraji převážne jasné či polojasné s nejvyššími teplotami mezi 17 a 20 stupni. K večeru se ale zatáhne, ojediněle se objeví přeháňky. 

Chladnější, většinou pošmourné a občas i deštivé počasí pak vydrží až do víkendu.

Tantrické masáže Jana Hejlová v Olomouci, 3. května 2021
Tantrická masáž v Olomouci po čtyřech měsících. Klienti se nemohli dočkat

"Ve středu čekáme oblačno až zataženo, postupně na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřka. K večeru od západu ubývání srážek i oblačnosti. Nejvyšší teploty 14 až 17 °C," předpověděl Petr Drobek z ostravské pobočky Českého hydrometeorlogického stavu.

Ve čtvrtek by sice mělo být zpočátku polojasno až skoro jasno, během dne ale přibude oblačnosti oblačno a místy se objeví přeháňky, na horách smíšené nebo sněhové. Teploměry to vytáhnou maximálně na 14 °C.

Sobota 1. května 2021 na Helfštýně
Helfštýn otevřel, přilákal zástupy lidí. Vyhrávala i kapela

Podobné teploty se čekají  i v pátek, obloha má být většinou zatažená s deštěm nebo přeháňkami. Večer mají srážky ustávat.  

V sobotu by se již mohlo vyčasit, výhled na víkend předpovídá zatím slunečno, i když spíše "čerstvo" s nejvyššími teplotami okolo 15 stupňů.

V neděli má pak na Moravu dorazit pořádná porce teplého vzduchu od jihu a teploty poletí přes dvacítku. Minimálně do úterý by mohlo být slunečno s maximem až 27°C.

Na Výstavišti v Brně bude od 10. května otevřena expozice o lidských tělech z evropské dílny vynálezce plastinace Gunthera von Hagense.
Výstava Body Worlds ukáže preparované genitálie i zčernalé plíce. Nahlédněte