Nyní však získala medaili, které si její vedení váží snad ze všech nejvíce. Jde o ocenění za zásluhy v oboru gastronomie, za které škola získala bronzovou medaili Magdaleny Dobromily Rettigové.

Medaile pojmenovaná po spisovatelce a jedné z nejslavnějších kuchařek je udělována pouze jednou za čtyři roky, a to Asociací kuchařů a cukrářů.

„Toto ohodnocení je pro nás velkou motivací, a pokud mám být upřímný, je to pro nás něco jako michelinská hvězda. Za tímto oceněním stojí roky poctivé práce učitelů teorie, ale zejména praxe, protože medaile, které naše škola každoročně získává na juniorských soutěžích kuchařů, číšníků a cukrářů, jsou důkazem, že výchova budoucích kulinářských mistrů je v těch nejlepších rukou,“ řekl k významnému ocenění ředitel školy Oldřich Baďura, který medaili nedávno převzal v Praze.

Střední škola gastronomi a služeb je jedinou školou v Olomouckém kraji, která je držitelem medaile nazvané po slavné autorce kuchařek Magdaleně Dobromily Rettigové.