Barvy Přerova hájili tanečníci – D2Dance Přerov a taneční škola Atlas ze SVČ Atlas a Bios.

V soutěži, která zahrnuje všechny taneční styly, bojovaly děti o postup do finále a v silné konkurenci to neměly vůbec jednoduché. „Do soutěže jsme si přichystali jedenáct choreografií,“ řekla před zahájením Czech Dance Masters Adéla Kratochvílová z D2Dance, která sebou přivedla 160 tanečníků ve věku od 5 do 18 let. „Budeme bojovat nejen v tanečních formacích disco dance, disco show, ale i v artu. Na soutěž jsme se všichni pilně připravovali už od zahájení taneční sezony, “ dodala trenérka D2Dance. Píle se vyplatila.

V Mini věkové kategorii 5 až 8 let získali Tomíci a Jerrýci 1. místo, 2. příčku obsadila Sněhurka a plno trpaslíků. Ve věkové kategorii 9 až 11 let se umístil na 1. místě Podmořský svět a stejnou příčku obsadil i Kocour v botách. 2. místo pak Protect. V juniorské kategorii 12 až 15 let obsadili tanečníci D2Dance všechna místa. Zlato za Ghost town, stříbrnou příčku za Planet Earth a bronz za Cast Away. V kategorii dospělých 16 až 18 let to byly dvě první místa za Girls superiors a Thunderstorm a ve velké formaci Produkce složené z 51 tanečníků všech věkových kategorií1. místo za The Lion King.

Prořezávání staletých lip na Horním náměstí v Přerově. Je to jejich poslední šance na záchranu - letité stromy jsou totiž napadeny infekcí.
Lípy na Horním náměstí prořezali, snaží se je zachránit

Také Vlaďka Šulavová, která má na starosti děti z taneční školy Atlas ze SVČ Atlas a Bios, před zahájením prozradila, že na dnešní soutěž děti pilně trénovaly už od září. „Máme tady čtyři soutěžní formace, je to 32 dětí ve věku od 8 do 14 let, které budou tančit v kategoriích hobby art, hobby disco a hobby street,“ informovala Vlaďka Šulavová.

A tanečníkům z taneční školy Atlas se dařilo. „Všechny formace postupují do Zemského kola. Juniorky v Hobby art malé formaci získaly 2. místo a stejné umístění vybojovaly i v malé formaci Hobby disco. Čtvrté místo obsadili tanečníci v malé formaci Hobby street děti. „Po dnešní soutěži víme, že na Zemské kolo musíme formace doladit, někde upravit hudbu a dále hodně trénovat, abychom uspěli, protože tam bude konkurence ještě větší,“ dodala Vlaďka Šulavová.

Czech Dance Masters, kterou pořádá Czech dance Organization, má celkem dvacet kol. Během měsíců března a dubna se po celé republice uskuteční celkem devět regionálních kol.

autor: Hana Žáčková ml.