V Hranicích se již kraslicovník stal tradicí, která bude pokračovat také letos. Místní obyvatelé i spolky tak mohou opět přispět vlastními kraslicemi.

V minulém roce zaplnilo strom na hranickém náměstí více než tři a půl tisíce vyfouknutých velikonočních vajíček.

„Tato milá tradice by nemohla vzniknout bez spolupráce obyvatel města, kteří malovanými vajíčky každoročně přispívají.  Proto se na obyvatele znovu obracíme s prosbou, aby i letos kraslicemi přispěli,“ uvedla ředitelka Městských kulturních zařízení Hranice Naďa Jandová.

Slavnostní maturitní ples si užili studenti Střední odborné školy Hranice.
Na stužkovacím plese to rozjeli maturanti ze SOŠ Hranice. Podívejte se

Vedle příspěvků jednotlivců spolupracuje MKZ na tvorbě kraslicovníku také s místními spolky, organizacemi, školami, školkami a dalšími příspěvkovými organizacemi.

Fantazii, jak kraslice ozdobit, se meze nekladou. Své výrobky mohou zájemci nosit do Turistického informačního centra ve dvoraně zámku, do muzea na Staré radnici a do Synagogy,  a to do úterý 19. března.

„Všem, kteří přispějí, děkujeme. Kraslice z minulých let, které lidé vytvářeli,  jsou pečlivě uložené a budou základem pro zdobení nového stromu. Pestrobarevný kraslicovník pak oživí Masarykovo náměstí  od pátku 29. března,“ sdělila Naďa Jandová. 

Demolice nevyužívaných armádních budov u sídliště Kapitána Jaroše v Hranicích
Armáda demoluje budovy u sídliště Kapitána Jaroše, vznikne tam parkoviště