Jana Březíková, 34 let, Profese: živnostník, Bydliště: Hranice

Narodila jsem se v Hranicích a žiji tady po celou dobu. Studovala jsem hotelovou školu v Opavě, poté rok hotelový management v Itálii. Tam jsem po studiu zůstala ještě další čtyři roky jako servírka.

Líbilo se mi popravdě všude, kde jsem pobývala. Přijala jsem každé z těch míst jako své bydliště, ale doma je doma. V Itálii je navíc jiná mentalita lidí, minimálně v té době jak jsem tam pracovala, byly ty rozdíly markantnější. V současné době už je to podle mne srovnatelné.

Žít bych tam nemohla, role ženy je tam ve zkratce asi taková: matky uctívané, milenky obletované a manželky respektované. Hlavním důvodem je však rodina, kterou mám tady a chyběla by mi.

Hranice jako město se mi líbí, jsem tady šťastná. Čekala bych snad jen intenzivnější přístup města k turismu, jinak mě tu netrápí opravdu nic. Velká města, jako je Olomouc a větší, mě netáhnout. Vadí mi život v anonymitě. Tady se lidé znají, na ulicích se zdraví a to se mi vážně líbí.

Volného času moc nemám. Od roku 1998 mám otevřený Café Bar na zámku a od října 2003 jsem souběžně zaměstnaná v Teplicích nad Bečvou jako hotelový manažer. Pokud se však nějaká volná chvíle najde, věnuji ji své rodině a přátelům. Nebo cestujeme, nejčastěji po Čechách.

K moři mě to nijak zvlášť netáhne. Jediným přáním a snem je, ať jsme všichni zdraví. Dvojnásob teď, když čekáme první miminko.