O prázdná místa nakonec projevil zájem Miroslav Raindl mladší a uspěl.

Za celou dobu byl totiž jediným uchazečem o využití prostorů. Získal je za původní nabízenou cenu 1500 korun za metr čtvereční.

„Ten záměr na pronájem už tam byl docela dlouho, a když o to nikdo neměl zájem, řekl jsem si, že jako reprezentativní kancelář na sjednávání zakázek by to nebylo vůbec špatné," zdůvodnil svůj krok Miroslav Raindl.

„Postupně z toho chceme udělat i obchod, kde by se daly koupit paličky, struny, trsátka a podobné drobné hudební věci. Je to ale plán do budoucna," dodal s tím, že agentura se obecně zaměřuje na ozvučení a pořádání kulturních akcí.

Třeba i ve spolupráci s Městským kulturním zařízením Hranice.

„O přidělení místa tomuto žadateli rozhodla rada města. Účel využití roli nehrál, spíše šlo o to, že pan Raindl byl jediným žadatelem. Cena nájemného se ani po čase, kdy se nabídka města nesetkala se zájmem veřejnosti, nesnížila. Vychází totiž z daných tabulek," podotkla k přidělení prostorů Marie Hanzlíková z odboru správy majetku.

Místostarostka a členka rady města Pavla Tvrdoňová přiznala, že město nejprve nabízelo prostory k využití Městského muzea a galerie, které sídlí hned vedle.

„V tom, jestli bude prostor využívaný i komerčně, problém nevidím. Nejprve jsme ale místo nabídli paní ředitelce Městského muzea a galerie, ta nám ale řekla, že prostory potřebovat nebude. Pak jsme teprve vyhlásili záměr," vzpomněla místostarostka.

Nabídka převyšuje poptávku

Proč o plochu přesahující třicet metrů čtverečních poměrně dlouhou dobu nikdo neměl zájem?

Podle některých už není lokalita na Masarykově náměstí tolik lákavá, navíc podobných nabídek je hned několik.

„Obecně platí, že takových ploch k pronájmu je ve městě více a nabídka těchto míst tak převyšuje poptávku," připustil tiskový mluvčí Městského úřadu Hranice Petr Bakovský.

Hranice nabízejí k pronájmu i další prostory.

Patří mezi ně například různá parkovací stání nebo místnost rovněž ve dvoraně renesančního zámku v Hranicích, která se uvolnila po přestěhování pracovníků Městského kulturního zařízení do budovy na Zámecké ulici.