„Minulý týden jsem tady stál sám, teď je nás tu podstatně více, za což jsem hrozně rád,“ promluvil směrem k zúčastněným spoluorganizátor hranického protestu Jiří Živný.

„Minulý týden jsem byl osobně na Václavském náměstí a musím říct, že všem lidem, kteří tam byli, jsem viděl v očích, jak mají na jednu stranu radost z toho, že mohou vyjádřit svůj názor, a na druhou stranu také smutek z toho, že musí protestovat proti premiérovi země, ve které všichni žijeme,“ řekl druhý spoluorganizátor Filip Žerávek.

Na hranické náměstí přišlo i přes nepříznivé počasí více než sto lidí.

„Jsem tady, protože vím, co se děje, a vůbec se mi to nelíbí. Když se člověk zajímá a ověřuje si informace, tak vidí, že všechno svědčí proti Babišovi. V rámci protestů jsem byl i v Praze na Václaváku a byla tam opravdu skvělá atmosféra. Je důležité si uvědomit, že se společností hýbou ti aktivní, ne ti, kteří jednou za čtyři roky přijdou a hodí to Babišovi,“ podělil se o své dojmy student hranického gymnázia Jakub Lehký.

Setkání si nenechali ujít i občané z okolních obcí a měst.

„Přijeli jsme z Lipníku nad Bečvou, protože tam zatím protesty nedoputovaly. Pokud budou pokračovat i nadále, určitě se budeme účastnit dál,“ prozradila další z účastnic.

Protesty organizované spolkem Milion chvilek pro demokracii trvají již několik týdnů. V úterý se do nich zapojilo 240 měst a obcí. Nespokojení občané žádají demisi ministryně spravedlnosti Marie Benešové, která byla na pozici ministryně spravedlnosti dosazena bezprostředně poté, co policie navrhla obžalovat premiéra Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo.

Právě z toho důvodu, že pod Ministerstvo spravedlnosti spadají státní žalobci a soudci, se protestující obávají o spravedlivé rozhodování o premiérově vině či nevině. 

Nehoda v pondělí 27. května na křižovatce mezi Komenského a Svatoplukovou ulicí v Hranicích.
Řidič v Hranicích nezvládl zatáčku, rozbil lampu i další auta