Jednání o možném rozšíření jeho provozu, které proběhlo ve středu, zatím žádné změny nepřineslo.

Děti tak minimálně do devátého července mohou hřiště využívat jen v dopoledním čase po dvě a půl hodiny (8.30 až 11.00), stejná doba je jim vyhrazena také odpoledne, konkrétně od 16.30 do 19 hodin.

Už v prvních deseti dnech bude na dodržování platných opatření v této oblasti dohlížet správce, hlídky zintenzivní také strážníci Městské policie v Hranicích.

„Ze začátku prázdnin tam opravdu bude ve stávající době provozu na děti dohlížet správce. I rodiče ale řekli, že pokud budou mít možnost, na své děti dohlédnou," řekla starostka Hranic Radka Ondriášová.

Ta plánuje, že o případných změnách se rozhodne až na dalším setkání, kterého se bude účastnit právě i správce.

„Chceme se pobavit o tom, jestli tato hlídka nějakým způsobem prospěla a zda by se dalo jednat o změně provozu hřiště," dodala starostka.

Rodiče celkem pochopitelně chtějí, aby si jejich děti hrály v blízkosti bydliště. Příliš mnoho náhradních řešení se jim ale nenabízí. Od příštího měsíce sice bude veřejnosti zpřístupněný park Sady Československých legií, sportovní vyžití ale v opravených prostorách budou značně omezené.

„V parku jako takovém není sportovní hřiště. Jsou tam umístěné pouze prvky pro děti různých věkových kategorií," uzavřela starostka Radka Ondriášová.

SOUVISEJÍCÍ: Vraťte dětem hřiště, apelovali rodiče na radnici. Ta teď odstraní lavičky