Narodil se v Jeseníku pět minut po jedné ráno.

Malý Rostislav měří 52 centimetrů a váží 3680 gramů. Jeho maminka pochází z České Vsi.

Když ukazovaly hodiny 2.22, na svět přišlo první miminko v Přerově. Je to chlapec Marek, jeho maminka Kateřina přijela do porodnice z Hranic.

Prvním miminkem, které se narodilo na Nový rok v přerovské porodnici, je malý Mareček. Na svět ho přivedla šťastná maminka z HranicZdroj: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová

Prvním miminkem, které se narodilo na Nový rok v přerovské porodnici, je malý Mareček. Na svět ho přivedla šťastná maminka z Hranic
FOTO: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová

Fotogalerie: V Přerově přišel na svět jako první Mareček

První miminko letošního roku na Olomoucku přišlo na svět ve Fakultní nemocnici Olomouc. Chlapec se jmenuje Ondřej Habáň a rodiče si ho z porodnice odvezou domů do Velkého Újezdu. Miminko se narodilo na Nový rok ve 2.59 v noci.

„Při porodu vážil 4050 gramů a měřil 53 centimetrů. Maminka i dítě jsou v pořádku," ujistil mluvčí fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Více o miminku z Olomouce: Prvním miminkem roku na Olomoucku je Ondřej

Porodnice v Prostějově a Šumperku zatím stejně jako ta ve Šternberku na první letošní novorozence zatím čekají.

Vůbec nejrychleji se na svět podívaly v celém Česku dvě děti. Minutu po půlnoci v Havířově v Moravskoslezském kraji přivítali chlapce Reného. Ve stejný čas se narodila v Brně malá Linda a o minutu později její bráška Stanislav. Přesně v 0.02 se radovali v Praze rodiče z Emy.

Některé děti narozené v Olomouckém kraji dostávají poměrně netradiční jména. Letos se do rodných listů zapisovali například Hulangoo, Salimat, Izmael, Jerguš nebo Lorraine. Na Olomoucku patřilo letos k těm nejčastějším chlapecká, Jakub a dívčím Eliška.